slider3
„Kinek szenvedélye a labda, a Kelen táborban van ma.”

Az idei évad végéhez érve sem maradhatott el a 2 hetes Kelen Sporttábor, melyet a gyermekek és szüleik is izgatottan vártak, vajon az idei tábor milyen élményekkel szolgálhat részükre.
Ha Kelen, akkor foci, játék, öröm – juthat eszébe mindenkinek a Klubról.  Örömünkre szolgált, hogy 2015-ben olyan létszám rekordot döntöttünk meg, amely visszajelzése annak, hogy ez a tábor az elmúlt években is nagyon szerethető volt, sokat adott gyermekeinknek, pozitív élményekkel és örömteli arccal tértek haza. A tábor egyik különlegessége az volt, hogy közel 20 kislány is jelentkezett és kezdte el játékos formában a labdarúgás örömeit elsajátítani. A hölgyekre a délutáni időszakban kreatív foglalkozások vártak, rajzolástól a vízi bomba gyártásig, a lufi fújáson keresztül a nagy beszélgetésekig.
Hogy mi is történt ezeken a napokon?
Közös futással indult minden nap, majd ezt követte a névsorolvasás, csoportbeosztás. A délelőtti csoportfoglalkozások főbb témái voltak az átadások-átvételek, cselezés, kisjátékok (4:4), mozgáskoordináció és játékos erőnléti feladatok, labdavezetés, kapura lövés, fejelés, technikai ügyességi feladatok és a  kis csoportok játékos foglalkoztatása. A délutáni időszakban volt lehetőség ping-pong bajnokságra, lábtenisz mérkőzésekre, kosárlabdázásra, vagy éppen arra, hogy a gyermekek a csoportvezetőikkel együtt játszhassanak, sportolhassanak. Az EB versenyekből idén sem volt hiány, hiszen nemcsak tudással gyarapodtak gyermekeink az elmúlt időszak történéseiről, hanem lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy a gyermekek részt vegyenek egy házi EB-n, melyen sorsolással dőlt el, hogy ki milyen országot képviselhetett.
Sokat tanultak a gyermekek a 2015-ben is megrendezett Copa America sorozatról, amely a dél-amerikai válogatottak nagy tornája és a jelenleg is megrendezett labdarúgó viadalok közül a legrégebbi.  Utolsó nap egy igazi múltidézésben lehetett része mindenkinek, amikor is újrajátszották a gyermekek az 1978-as argentin 16 csapatos VB-t.
Mindkét héten volt strandolási lehetőség is, ahol plusz élmények, feladatok vártak a gyermekekre.
Ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy a tábor sikeresen zárult rengeteg segítő kézre volt szükség. Közel 30 felnőtt, edzők, segítők (fiúk és lányok egyaránt) vettek részt a közös munkában, akik minden nap arra törekedtek, hogy legjobb tudásuk szerint cselekedjenek, állítsanak össze feladatokat, odafigyeljenek a gyermekekre, tanítsák, oktassák őket ne csak a focira, hanem a hétköznapi életre is.
Az idei évben a gyermekek közreműködésével elkészült a Kelen-Fa, mely jelképe ennek a 2 hétnek. Bízunk abban, hogy ez a fa a jövőben is csak gyarapodni fog a leveleivel. Köszönjük mindenkinek a közreműködést!
Jó pihenést és feltöltődést kívánunk a nyárra, jövőre is várunk Benneteket!

Kelen – Kaland
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?