Amikor pár hete esőzés miatt elmaradtak edzések, a srácok kaptak házi feladatokat. Az U7 Zöld csapatnak az 1000 váltott lábas dekázó hálós labdaérintés mellett a futballról kellett fogalmazást „írniuk”. A többi csoportunknál pedig vagy írni, vagy rajzolni kellett, hogy ki mit szeret a fociban, van-e kedvenc csapatuk, játékosuk. Reméljük, mindenki megtalálja benne, hogy miért is fontos ez a gyönyörű sportág, és talán a mostani kis tervek egyszer meg is fognak valósulni. 🙂

V. Zsolt (U6Bozsik „B”): Azért szeretek edzésre járni, mert sok gólt lehet rúgni. A kedvenc csapatom a Juventus. Szeretem a Dibuszt, a Bödét, a Messit. Ja és a Ronaldót nagyon, mert gyorsan fut. Nincs olyan focis élmény, ami jobb, mint a többi, minden egyformán jó.

V. Márk (U6Bozsik „B”): A Kelen a kedvenc csapatom. A legjobban a Dibuszt szeretem, mert nagyon szépeket véd. A Ronaldo is a kedvencem. Azért szeretek focizni, mert sokat lehet passzolni és cselezni. Az edzésekre azért szeretek járni, mert jobb leszek, és mert sokat passzolnak.A legjobb az volt, amikor gólt rúgtam az egyik focin. Akkor vagyok a legboldogabb,  amikor focizok, egész meccsidőben, belül, magamban.

N. Bence U7Z: (az 1000 váltott lábas dekázó hálós házi feladat közben Bence elárulta, hogy a fociban miket szeret) Szeretek benne lőni, szeretek fociedzésre járni. Emi néni azt szokta mondani, hogy adjunk bele mindent, és mi beleadunk. A csapattársaimmal szeretek passzolgatni. Élvezem rárúgni a labdát a kapura, és bikázni. (Mi az a bikázás?) J Amikor erőből rárúgom a labdát a kapura. A foci összjáték, szórakozás is nekem, és adjuk bele mindent!

H. Marci U7Z: A foci egy összjáték, sok gyakorlás kell. Nagyon szeretek focizni, focista szeretnék lenni. Olyan, mint Messi. Ez jó csapatjáték, edzésben tart. Ezentúl igyekszem gyorsabb lenni, és figyelek rá, hogy ne spiccel rúgjak.

V. Dávid U7Z : A foci egy szuper csapatjáték.
Edzésen és versenyen mindenkinek apait, anyait bele kell adni.
Ha egy kicsit visszafognék a számból, akkor szuper játékos lennék! 😁
Tornákon nem az a fontos, hogy győzzük, hanem hogy jól érezzük magunkat!
Mindig az a csapat győz, amelyik jobban akarja.
Azért szeretek focizni, mert a csapattársaimmal mindig olyan jól érzem magam!
A foci az életem. Szeretnék híres kapus lenni, mint Ter Stegen.
Az 1000 dekázásra ráhúztam még kb. 200-at. ⚽😉

V. Dani U7Z: Nem csak középen, hanem a szélen is kell futni, ha sokan jönnek szembe. Jó, ha passzolunk. El kell venni a labdát, különben gólt kapunk. Mit szeretek a fociban? Azt, amikor gólt rúgunk:)

K. Zari U7Z: Szeretem, hogy jó edzők vannak. Sosem kell feladni! Ha vezet a csapat, akkor sem kell elbízni magad. Ne edd túl magad (túl nagy evő vagyok). Sprintbe, gyorsan kell menni. Fontos, hogy tanuljak róla minél többet, mert nagy focista szeretnék lenni.

M. Martin: Legszívesebben reggeltől estig fociznék, minden nap. Az a legjobb a fociban, hogy focizok! 😆
Jó dolog cselezni. Ha a védekező megszerzi a labdát, kipasszolja a támadónak, és ekkor a támadó tud gólt lőni. Kapu előtt hátul ne passzolj. A cipőfűző kötésért túrórudi jár Emi néninek! 😁Mondani kell, hogy passzolj (amikor kéred a passzt)!
Választasz magadnak egy párt, Emi néni sípol, akkor a bójakapun át kell vezetni a labdát, és akkor lesz pontod. Sok pontot gyűjteni jó. Elkezdődik a foci és segít neked a 4 fal, kipasszolom az egyik falnak, vissza passzolja és tudsz gólt szerezni. Ha nálad a labda, mindig a pálya szélén vezesd el. Ha üres a kapu, egyből rá kell lőni, akkor is, ha messze vagy tőle. Ha az ellenfél bekerít elpasszolod a labdát a csapattársadnak, hogy gólt lőhessen.
Azért fontos a foci, hogy tanuljak belőle.

J. Levi U7Z: Miért jársz focizni? Szeretem, szeretek gólokat rúgni
Mit jelent a foci? …jó játék, küzdelem, csapat
Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Pilóta, vagy (Messi). Messi, mert ő a legjobb focista
Ha nem vesznek fel a Barcába, megcsinálom itthon a Barcát…:)

Cs. Dávid U7Z: az a legjobb a fociban, hogy tudok játszani, cselezni, kicselezni az ellenfelet, passzolni, és gólt rúgni a legjobb.

J. Milán 2014 Tipegő Oroszlán: Kedvenc csapat: Juventus, Real Madrid, Fradi
Kedvenc játékos: CR., Varga Roland, Benzema
Cselek: átemelős, megkerülős, kényszerítős 🙂
Milyen meccsen jártunk: Fradi
Milyen cselt láttál ott: Isaeltől azt a cselt 🙂
Mit szeretsz az edzésen legjobban csinálni?: FOCIZNIIII 🙂
(Es a kedvenc válaszom)
Miért szeretsz edzésre járni?
Azért, mert ott a legjobb 😀

V. Marcell U6Z: A kedvenc játékos Ronaldo, a kedvenc csapat a Juventus és a Fradi. (Ezektől a válaszokból Apa elhatárolódik. :D) Legnagyobb meccsélmény a Fradi-Újpest, de legközelebb azért majd a B szektorban üljünk. :)Azért a magyar-horvát (a B-középben ülve/állva/ugrálva… ) és a Kelen-REAC kupadöntő (a kerítésre felmászva szurkolva) is nagyon jó volt. Viszont a focinézésnél is sokkal jobban szeretek focizni, imádok gólokat lőni. Kedvenc gólom az a felsőkapufás gól, amit az U7-eseknek lőttem a legutóbbi edzőmeccsen (a kis szerény… 😀 ). Egyébként edzésen kívül legszívesebben az ollózást gyakorlom. Apa kérdése: És szeretsz edzésre járni? – Igeen, nagyon!! Az a legjobb a világon, még a strandolásnál is sokkal-sokkal jobb!! 🙂

C. Erik U6Z: kedvenc csapat: Fc Barcelona, kedvenc játékos: Ronaldinho. Azért szeretek focizni, mert sokat lehet futni, cselezni kell, sokat tanulhatok, hogy jó focista legyek és akkor lehet, hogy megnyerem a BL kupát. Azt tanultam a focin, ha sokat dekázóhálózok, akkor úgy fogok dekázni, mint Ronaldinho a meccsen és akkor nem fogják tudni elvenni tőlem a labdát, egyszer jobbra, egyszer meg balra dekázom. A focisták nem csak akkor fociznak, ha süt a Nap, hanem akkor is, ha szakad az eső. Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod? Amikor edzésen úgy lőttem gólt hogy a kapu vonalánál voltam és onnan úgy becsavartam, mintha szöglet lett volna. 🙂👍

K. Ádám U6Z: Kedvenc játékos C. Ronaldo és Maradona (apuka hatása), legjobb fociélmény, amikor az edzés szünetében dekáztunk és kapura lőttük. A BL döntőt nagyon várom, mert nagyfiúsan elmegyünk és egy szénsavas üdítő mellett fogunk a barátokkal szurkolni.

Z. Ábel U7Z: Szia Emi!
Ne csak hátul ácsorogjunk, küzdjünk a labdáért végig a meccs alatt!
A tűz lobogjon bennünk!
A fociban szeretem, hogy sok barátom van, szeretem az ellenféltől elhalászni a labdát és bebikázni a gólt a hálóba.

 

 

 

 

 

Gyerekszáj Kelen módra (ovisaink)

Vélemény, hozzászólás?