fbpx
 

FelnőttLányokKét történelmi siker egy hétvége alatt

2020-06-02

Ahogy a tavasz nyárba fordul és május 31-ét június 1-je követi, a Kelen-család szíve nosztalgikus örömre lobban, hiszen egy éve pont ezen az évszakfordulón ért el klubunk két történelmi sikert is!

2019 május 31-én a Kelen SC felnőtt férfi csapata a veretlen tavaszi szezont, és a drámai Budapest Kupa győzelmet követően úgy utazott Rákospalotára, hogy már egy döntetlennel is bebiztosíthatja első helyezését a bajnokságban. Azért is nagy szó ez, mert a Kelen újkori történelmében nem volt még ilyen sikere a klub első csapatának, és persze azért is, mert a BLSZ I. 2018-2019-es szezonjának utolsó fordulójában a legnagyobb bajnoki rivális REAC volt a házigazda, amely ellen már a Budapest Kupa győzelem is bravúrnak számított, és amely hazai pályán nem hogy nem kapott ki korábban az idényben, de gólt is csak egyet kapott.

A REAC játékosainak akkori legjobbja, a 25 góljával bajnoki gólkirály Kasza Dániel is úgy készült a mérkőzésre, hogy visszavágnak a Kelennek a Budapest Kupa döntőért, és egyáltalán nem arra számított, mint ami aztán történt…


A bajnoki döntőnek is beillő mérkőzésen is kiemelkedőt nyújtó karmester azóta már a Kelen kötelékébe tartozik, és így lesz ez jövőre is, bárhogyan is alakuljon a 2020/2021-es versenykiírás. Igaz lesz az szurkolóinkra is, akik a következő szezontól ismét a Kelen pályán láthatják majd kedvenceik hazai mérkőzéseit, és akik a sikeredző, Harmati Tamás szerint a legnagyobb lökést adták aznap a srácoknak.

Emlékszem, nagyon különleges nap volt, mindenki nagyon izgatott volt – kezdte visszaemlékezését Harmati Tamás. – Egy döntetlen is elég lett volna, hogy bajnokok legyünk, de mi inkább egy igazi döntőként tekintettünk a 30. fordulóra. Nagy büszkeséggel töltött el mindenkit és hatalmas erőt adott, amikor azt láttuk, hogy folyamatosan érkeznek a stadionba Kelen család tagjai. Az hogy ilyen messzire is eljöttek a szurkolók, óriási pluszt adott a fiúknak már mielőtt a pályára léptek. Maga a mérkőzés aztán az első perceket leszámítva, szinte tökéletesen sikerült, mindenki kitett magáért, akárcsak az egész évben! Fantasztikus nap volt, biztos vagyok benne, hogy sosem fogjuk elfelejteni!

Az 1981. óta ismét Kelen SC néven működő klub újkori történelmének legnagyobb sikerét éjszakába nyúló ünneplés követte, azonban nem tartott több napig az örömünnep, hiszen 2019. június 1-én a Kelen SC másik felnőtt együttese, az NBII. bajnoki rájátszásának második mérkőzésére készülő Női Zöld csapatunk Székesfehérvárra utazott, ahova szintén rengeteg szurkoló elkísérte őket. Az 1-1-es hazai eredményt követően idegenben lőtt góllal a Vidi állt továbbjutásra a mérkőzést megelőzően, aztán amikor a hatodik percben már 2-0-ra vezetett a Fejér megyei együttes, kevesen hitték volna, hogy az következik majd, mi következett…

Ilyen hétvégét ritkán él át az ember – emlékezett vissza elnökünk, Andreas van den Aker, aki szintén elutazott a Vidi elleni visszavágóra. – Péntek este még a REAC pályán, rengeteg Kelen szurkoló előtt, egy igazi ünnepnap megkoronázásaként látványos győzelemmel nyerjük meg a BLSZ I-es bajnokságot, aztán a hosszú éjszakából reggel lesz, és mi már újra úton vagyunk egy idegenbeli meccsre, ahol ismét történelmet írhatunk. Reggel busszal mentünk és akadtak azért páran, akikre várni kellett az előző napi örömködés miatt, de megérte, mert az ünnepnapból ünnepi hétvége lett, ráadásul nem is akárhogyan. Az hogy kétgólos hátrányból állt fel a csapat egészen elképesztő akaraterőről tanúskodik. Ez volt a tavalyi szezon legszebb termése, ahogy mindkét együttesünk végigdolgozta az egész évet, és közben beletettek mindent, ami tőlük telt – a 100 százalékos hozzáállás pedig meghozta a gyümölcsét. Én ebben hiszek, hogy a sikert így lehet elérni, és elképesztő érzés volt ezt két egymást követő napon látni és megélni. Olyan történelmi sikerek ezek, amiket már nem vehet el tőlünk senki.

Egy éve történt, mégis olyan, mintha tegnap történt volna – idézte fel nekünk az élvonalba jutás napját női csapatunk vezetőedzője, Könczey Zsolt. – Bennem és a lányokban is mély nyomot hagyott ez a nap, életünk egyik legszebb élménye volt, a felépített, megtervezett munkánk gyümölcse. A napokban jött pont szóba ez a mérkőzés edzésen, hogy máris eltelt egy év – nosztalgiáztunk picit és örültünk, hogy idén is sikerült elérni a céljainkat. Reméljük sok szép örömben lesz részünk még közösen!

Ahhoz viszont, hogy most nosztalgiázhatnak női csapatunk tagjai, nagy szükség volt Tagyi Vivienre, aki két fejesgóljával élére állt csapatunknak, mégis azt vallja, hogy az egész együttes közös akarata kellett ahhoz, hogy egy ilyen nehéz szituációból is talpra tudjanak állni, hovatovább az ország legjobb csapatai közé kerülni.

Nagyon gyorsan repül az idő, hihetetlen hogy már egy éve, hogy ilyenkor éppen a feljutásért küzdöttünk – kezdte a ma már csapatkapitányként is szerepet vállaló Tagyi Vivien. – Nem csak számomra, de az egyesület életében is egy igen meghatározó mérkőzés volt. A sors furcsa fintora, hogy éppen egykori egyesületem a Videoton ellen és Székesfehérváron jutottunk fel NBI-be. Elég korán kétgólos hátrányba kerültünk, viszont a csapat szíve mindig is a helyén volt, hatalmasat küzdöttünk egymásért és a közös álomért amit kitűztünk. Igen fordulatos mérkőzésen sikerült két fejes gólt szereznem, ami elég volt a feljutáshoz.

Bevallom még most is kiráz a hideg, ha szóba kerül ez a mérkőzés, így egy év elteltével is nagyon élénken élnek bennem azok az érzések amelyeket a hármas sípszó után éreztem. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen összetartó csapat és klub tagja lehetek! Biztos vagyok benne, hogy akárcsak nekem, mindannyiunknak örök emlék marad ez és teljesen jogosan, hiszen mindenki kivette a részét a sikerből.

Fotók: Kanizsay Zoltán

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: Schön Dániel