Hátrányból fordított a REAC elleni mérkőzésen Harmati Tamás csapata, amelyben hosszú kihagyást követően léphetett ismét pályára a kapitány, Rőthy Martin.

Itt még egy korábbi Krajnc-gól volt az öröm tárgya, a hétvégén viszont már a csapatkapitány visszatérésének örülhettek együtt a játékosok

REAC – Kelen SC 1:2 (1:0) – edzőmérkőzés
2020.02.08., szombat 10:00, Szántóföld u.

 G.: Koós B., Balogh B.

Összeállítás: Haála K. – Wild T., Egyed B., Nagy Zs., Zsiborás Z. – Pintér B. – Kasza D., Erdei A., Krajnc B. – Koós B., Lukács R.

Csere: Zima Á., Szabó B., Megyesi T., Rőthy M., Balogh B.

A mindig parázs csatát hozó REAC – Kelen edzőmérkőzéssel folytatódott felnőtt férfi csapatunk felkészülése, amelyhez kéthónapos kihagyás után csatalakozhatott együttesünk csapatkapitánya, Rőthy Martin. A tavaly decemberben megsérült játékos így győzelemmel kezdte az új évet, de ez csak hab a tortán, hiszen legnagyobb öröme, hogy végre visszatérhetett.

– Az elmúlt héten végeztem először teljes értékű edzésmunkát, és nagy öröm volt, hogy a hétvégén már pályára is léphettem, hogy élesben is együtt focizhattam a srácokkal. A mérkőzés maga egyébként elég felemásra sikerült, a saját játékunkat igazán csak a második félidőben tudtuk játszani. Kellett ehhez nagyon a félidei szünet, de jó volt látni, hogy nem csak beszélünk róla, hanem tényleg tudunk érdemben változtatni a meccs alakulásán, egy éppen feljavuló csapatba pedig mindig élmény beszállni. Első idei meccsélménynek külön jó volt, hogy nyugodt és koncentrált játékba csatlakoztam be, és ugyan csak 15-20 percet töltöttem a pályán, de az újakkal is egész jól megértettük egymást, ezek a kapcsolatok pedig egyre jobbak lesznek idővel.

A március 8-i rajtig lesz még ideje összeszokni Martinnak a társakkal, és ugyan megviselte a sérüléssel töltött időszak, szavai alapján tettre készen várja a tavaszi hadjáratot.

– A legutolsó őszi bajnokin egy becsúszásnál sérültem meg Dunaújárosban, ahol a lábfejem erősen megzúzódott, ez pedig állandó fájdalommal járt, habár se törést, se repedést nem mutatott ki a röntgen. Emiatt aztán pontos diagnózis sem volt a serülésemet illetően, de dr. Papp Eszterrel és Horváth Eszterrel is rengeteget foglalkoztunk a lábammal, az ő jelenlétük pedig sokat segített ebben a frusztráló időszakban. Csak nézni az edzéseket, és úgy jelen lenni az öltözőben, hogy te nem mehetsz ki együtt a társakkal mindig nagyon nehéz, épp ezért nagyon nagy öröm a visszatérés. A fájdalom ugyanakkor még nem múlt el teljesen, de egy ilyen időszak után ez már nem oszt, nem szoroz – ha tudok játszani és számít is rám Tomi bá, akkor játszom.

Csapatunk 7-ese ősszel alapember volt és minden meccsén kezdőként lépett pályára

Ezúttal a meccs hajrájában számított rá Harmati Tamás, aki szintén felemásnak látta a találkozót, de tetszett neki, hogy sikerült változtatni a meccs képén.

– Ez a párosítás az utóbbi két évben mindig nagy csatákat és izgalmakat hozott, így biztos voltam benne, hogy ez most sem lesz másként. A kilencven perc során két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Utólag azt mondom, hogy ez teljesen jó volt így, mert minden játékosom láthatta, hogy mi történik, ha nem megfelelő szellemiségben lép pályára. Viszont a második félidőben, azt is láthattuk, hogy mennyivel hatékonyabbak lehetünk, ha mindenki rendben teszi a dolgát. Lesz mit elemezni a héten, de összességében nagyon tanulságos mérkőzés volt, nagy dolognak tartom, hogy tudtunk változtatni a félidőben, ezért gratulálok minden játékosomnak!

Külön öröm számunkra, hogy kéthónapos kihagyás után visszatért Rőthy Martin, a csapat kapitánya és a hajrában már pályára is léphetett.

Emellett köszönjük szépen a REAC-nak a lehetőséget, nagyon jó szellemiségben játszottak, sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Hajrá Kelen SC!

Fotók: Kanizsay Zoltán

Újra pályán a csapatkapitány!

Vélemény, hozzászólás?