Az első kelenvölgyi sportegyesületet a helyi lakosok 1926-ban alapították. A sporttelephez szükséges telket, valamint az egyesület működtetéséhez szükséges pénzforrást helyi iparosok biztosították. Az egyesület közel 40 év szünet után 1981-ben Kelen Sport Club néven alakult újjá. Az egyesületet 7 tagú, a tagság által választott vezetőség irányítja.

Az egyesület tulajdonában lévő mintegy 28.000 m2 területű, bekerített sporttelepen füves labdarúgópálya, füves edzőpálya, atlétikai pálya és 3 db salakos teniszpálya, valamint 300 m2 alapterületű kiszolgáló létesítmény áll rendelkezésére. A létesítmény szerves részét képezi még egy 10.800 m2 nagyságú területen lévő, az Újbuda Önkormányzatának tulajdonát képező, világítással ellátott műfüves pálya is.

Az egyesület a felnőtt labdarúgáson belül a Budapest bajnokságokban szereplő Old Boy’s, Öregfiúk és BLSZ II. és III. osztályú Felnőtt csapatot működtet. A Kelen SC utánpótlás-nevelési tevékenysége az elmúlt évek folyamán kiemelt jelentőségű feladattá vált. Az elképzeléseinket egy felsőbbrendű cél hatja át, a gyermekek, fiatalok kiváló jellemű felnőtté segítése és nagyszerű játékossá képzése. A szorgalmas munkába vetett hitünket erősíti, hogy a klub befogadó szellemiségét megőrizve, a játékosok iskolai előre menetelét mindvégig szem előtt tartva önerőből sikerült elérni, hogy a 2015/2016-os idényben U14-U15-U17-U19-es csapatunk is az NB II-es utánpótlás bajnokságok résztvevője. A kisebb korosztályokban a született mozgásöröm fenntartását, a foci megszerettetését, a közösségi élményeket tartjuk a legfontosabbnak.

Az egyesületnek jelentős anyagi háttérrel rendelkező állandó támogatója nincs. A létesítmény fenntartásához, üzemeltetéséhez, a csapatok versenyeztetéséhez szükséges pénzeszközöket a sportpályák és más helyiségek bérbeadása, tagdíjak, önkormányzati és különböző pályázatokon nyert támogatások biztosítják. Az utánpótlás célzott segítésére hoztuk létre a Titkos Pál Alapítványt, mely a szakmai fejlesztés mellett a nehéz szociális helyzetű gyerekek, fiatalok sportolási lehetőségét is igyekszik megteremteni Az elmúlt húsz évben végbement társadalmi és gazdasági változások alapjaiban rengették meg a XI. kerület sportéletét, utánpótlás nevelő bázisait. Sporttelepeket zártak be, jelentős múlttal rendelkező egyesületek szűntek meg. E tény fokozott felelősséget ró a Kelen SC-re, olyan környezetet biztosítani, ahol bárki, aki a labdarúgás iránt érdeklődik jól érezhesse magát. Célunk egy nyílt, őszinte közösség ápolása, ahol minden Gyermek, Fiatal, Felnőtt, Játékos és Segítő munkáját elismerjük és tiszteletben tartjuk.

Vélemény, hozzászólás?