Egy korábbi cikkünkben olvashattatok arról, hogy a sérüléseket követő időszakban milyen lehetőségeink vannak arra, hogy visszanyerjük minél rövidebb idő alatt a formánkat, és újból részt vehessünk 100%-osan az edzéseken. A Kelen SC-nek a közelmúltban együttműködési lehetősége adódott a KKMOVES Egészségközponttal, mely sportágspecifikusan, személyre szabottan nyújthat segítséget sérült sportolóinknak.

kkmoves_logo_new_long600

Hogyan is alakult ki a kapcsolat a Kelen SC és az Egészségközpont között? Móczik Alexandra játékosunkat kérdeztük, aki már túl van a rehabilitációs kezeléseken.

Augusztus elején az edzőtáborban az edzőmeccs előtti melegítéskor rosszul érkeztem le egy védésnél és részlegesen elszakadt a bokaszalagom. A sportkórházban 2 hét 0-24 rögzítőt javasoltak és utána gyógytornát. Mivel úgy éreztem, hogy ez nekem sok idő és az orvoson se láttam, hogy az lenne a célja mint nekem, hogy minél hamarabb visszaállhassak az edzésbe, így kellett valami alternatív megoldás. Egy kedves ismerősöm, aki dietetikusként ebben az Egészségközpontban dolgozik, javasolta, hogy keressem meg Kerekes Kristófot. Első alkalommal megnézte, mi a helyzet és javasolta, hogy tegyünk rá egy külföldön már mindennaposnak mondható sport tapet, ami kvázi olyan mint egy gipsz. Oldalra nem engedi mozogni a bokát, de előre hátra igen és így rögtön elkezdhető a gyógytorna. Ez egy hétig volt rajta és közben folyamatosan csináltam a Kristóftól kapott gyógytornás gyakorlatokat. Egy hét után már csak kinesio tapet rakott rá, először hármat, aztán kettőt, a végén már csak egyet. Közben újabb és újabb gyógytornás feladatokat kaptam tőle, amiket otthon tudtam végezni és mire elkezdtem hivatalosan is a gyógytornát a sportkórházban, addigra már bőven túl voltam az alapokon. Három és fél héttel a sérülésem után pedig már pályára tudtam lépni. Kristóf rakta rendbe az izmaimat és kaptam tőle jó tanácsokat, hogyan kerüljem el az ilyen helyzeteket. Azóta sokkal jobban odafigyelek az edzés előtti bemelegítésre, az edzés utáni nyújtásra és minden nap igyekszem SMR hengerezni is. Így most már rendben vagyok, tudom azt az intenzitást hozni edzésen, amit elvárok magamtól és ez jó hatással van a meccsekre is.

A fiatal Kerekes Kristóf az ügyvezető igazgatója a KKMOVES Egészségközpontnak. Kristóf segítségével képet kaphatunk arról, hogy a központban milyen lehetőségeink is vannak arra, hogy sportágspecifikusan, egyénre szabottan megkezdődhessen a rehabilitáció.

KK-Moves-Founder-DSC04854-PS-webTanulmányok

  • 2016: I.A.S. – Sportfizioterápia és Rehabilitációs tréner
  • 2016: Nemzetközi Masszázs Akadémia – Gyógy- és sportmasszőr
  • 2016: Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ – Természetgyógyász
  • 2014: IWI – Személyi edző
  • 2014: R-Med – TRX Sport Medicine Suspension Trainer
  • 2013– : Stott Pilates Instructor
  • 2008–2013: Magyar Táncművészeti Főiskola, táncművész szak, modern szakirány BA

A Központban különböző szakemberek foglalkoznak személyi edzéssel, stabilizációs tréninggel, TRX edzéssel, állóképesség-növelő edzéssel, mozgás-rehabilitációval, funkcionális tréninggel, páros edzéssel, jógával, strechinggel, Pilates-szel, Alexander-technikával, gerinc tréninggel, ezek mellett táplálkozás-tanácsadást, és masszázst is igénybe lehet venni.

A Kelen SC-nek miért is lehet fontos ez az együttműködés? Miben más egy ottani stabilizációs tréning, rehabilitáció, mint amit a Kelen SC-nél nyújtani tudunk erőnléti edzőnk, illetve a gyógytornászunk által?

Major Csongor erőnléti edző segít az izomzat felépítésében, az erő, állóképesség, gyorsaság fejlesztésében, ad egy alapot a sérült, vagy egészséges sportolók számára, amellyel az edzések minőségi végrehajtását elősegíti. Palotás Andrea gyógytornászunk a már sérült játékosokkal foglalkozik heti 2 alkalommal, amely a szinten tartást segíti a sportsérülések esetében, emellett az izmok megerősítésében is nagy szerepe van. 
A KKMoves Egészségközpontban olyan eszközök is elérhetőek, amelyekkel a sérülés gyógyulási időszaka nagyban megrövidül, így lehetőséget kapunk arra, hogy rövid idő alatt 100%-ok teljesítményt nyújtson a sportoló. A Központban sportágspecifikusan foglalkoznak a sérültekkel, így esetünkben a pályán előforduló sérülésekre nagy hangsúlyt fektetnek a felépülésben. 

5cm-X-5m-11-Colors-Professional-Cotton-Medical-font-b-Kinesio-b-font-font-b-Tape Safe-Laser-promó-1

Az egyik kiemelendő specifikum a Sport Tape. Ez szinte gipszként tartja az izületet és csak a megadott mozgástartományban engedi mozogni, ezzel biztosítva a tehermentesítést. A másik specifikum a Safe Laser, amely segíti a szöveti regenerálódást, ezáltal gyorsítja a rehabilitációt, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van.

Az Infra lézereskezelés után mikor várható javulás?

Bizonyos esetekben nagyon gyorsan hat a lézerfény. Az alábbi esetekben a javulás általában perceken/órákon belül bekövetkezik: fájdalomcsillapítás, akut gyulladások csökkentése, mikrocirkuláció javulása, izomfeszülés, izomgörcs oldódása. Egyéb problémáknál a hatás napokon/heteken belül érezhető.

Hogy kerülhetünk kapcsolatba az Egészségközponttal?

Ha sportsérülés következik be, és mihamarabbi felépülést szeretnél, fel tudod venni a kapcsolatot az Egészségközponttal több módon is. Telefonos elérhetőség: 0670-6000-688, illetve a közösségi oldalon is elérhető bárki számára Kristóf.
Első lépés egy konzultáció lesz, melyben Kristóf egyénre szabva elmondja a lehetőségeket a felépülésre vonatkozóan.
Aki a Kelen SC-re hivatkozva jelentkezik be, és készpénzes számlát kér, kedvezményre jogosult.
Számlázási adatok: Kelen SC, 1116 Bp. Hunyadi Mátyás út 56.

Általában 5-10 alkalom szükséges egy komolyabb sérülés esetén, melyhez minden segítséget megadnak a szakemberek.

Miért érdemes még ellátogatni egy konzultációra?

Nagyon fontos a Központ számára, hogy a sérültek mihamarabb visszatérhessenek a pályára, és mindenki a saját közegében tudjon javulni, ezért nemcsak helyi ellátás folyik, hanem igény szerinti helyszíni kezelés is.

A közeljövőben dietetikus és sportpszichológus is ellátogat hozzánk, mely nagyon hasznos annak érdekében, hogy a legjobb formát tudja nyújtani minden csapat és minden játékos.

A Kelen SC-től már több sérült játékos a felépülés útján van. Térdszalag sérüléssel fordultak Kristófhoz, többek között Tarpataki Nóri, a Lányok Zöld csapatából 3 hét alatt elkezdheti a komoly munkát, illetve Simon Vivien esetében elképzelhető, hogy a műtét elkerülhető lesz. 
Amire nagyon kell figyelnie annak, aki sérült, hogy lehetőleg azonnal kezdődjön meg a rehabilitáció, így még nagyobb az esélye a gyors felépülésnek.

 forrás: http://kkmoves.net/

                                             G.E.A.

Rehabilitációs együttműködés

Vélemény, hozzászólás?