Orosz IstvánOld Boy’s Csapatunkról olvashattok, melynek 12 éve Orosz István a vezetője, összekovácsolója, motorja. István nagy örömmel mesél a múltról, jelenről, jövőről. Őt hallgatva a foci kortalan örömében részesülhetünk.

 

 

Mit takar az Old Boy’s kifejezés? Hány éves kortól lehet Nálatok labdába rúgni? Kikből áll a csapat?

Öregfiúk utáni csapat, 44 éves kortól lehet itt játszani, akik érzik magukban az erőt, és még nagy pályáznak, azok kapnak lehetőséget ebben a korban. Veterán van már csak felettünk.  18-20 játékosunk van, akik itt voltak játékosok. Volt válogatott játékosunk is, főleg olyanok játszanak velünk, akiknek közük volt a labdarúgáshoz a múltban, apukák, nagypapák is már, gyerkőc vagy unoka ide jár.

Heti hány alkalommal fociztok? Egyáltalán van edzésetek?

Nincs edzésünk, nincs rá hely, illetve mindenki valamerre focizik Budapesten, többnyire kis pályán.

Játszotok Bajnokságban is?

Igen, sőt! Kiemelt osztályban szereplünk. Ez kicsit olyan, mint a Premier Liga. 52 csapat van az Old Boy’s bajnokságban Budapesten, és a legjobb 10 között vagyunk, 2 osztály van alattunk.


20160229_190301
Milyen a hangulata egy-egy mérkőzésnek? Van más program is a focin kívül, ami összekovácsol Titeket? Nem nehéz ennyi felnőttet kordában tartani, gondolom mindenkinek megvannak már a saját rigolyái 😀

Rosszabbak, mint a gyerekek 😀 
Kevésbé irányíthatóak, mint a gyermekek, oda kell figyelni, hogy kit milyen tanáccsal látunk el, mert már mindenkinek megvannak a kialakult szokásai, ritmusa.  Nagyon fontos a jó hangulat, a humor, ez sok mindenen át tud segíteni bennünket, és ez a legnagyobb motiváció.

Volt-e az évek során valamilyen különleges élményetek, amit kiemelnél?

20160229_190341Osváth Ferencet említeném, aki talán a legrégebb óta van velünk.  14 éven keresztül nem tudott gólt lőni egy mérkőzésen sem. 3 éve azonban megtört a “csend”, és egy 4-0-ás vezetés után Fefe megrúgta első gólját, soha nem volt akkora örömujjongás, mint akkor azon a mérkőzésen, ez a gól után. Fefe azóta sem lőtt gólt, így a következő örömujjongásig, még lehet, hogy várni kell sok időt, de kivárjuk. 🙂 Ő a kabala játékosunk 😀

Mi az, amit ennek a Klubnak köszönhettek?

Mindent. Mindenünk a Klub, sokunknak a gyermekei itt vannak, itt nőnek fel.  A mi korosztályunk volt az, akik letettük az alapokat. Részt vettünk sokan a pálya építésében, az öltözők kialakításában, és sorolhatnám, hogy mivel járultunk hozzá, hogy a Klub megmaradhasson.

Van-e valami, amire szükségetek lenne és szívesen fogadnátok segítségül?

Mindent megkaptunk, amire vágyni lehet. A szerelésünk megvan, pályát biztosít a Kelen , mi kellene más? Boldogok vagyunk, hogy játszhatunk, és örömmel tesszük ezt.  Büszkék vagyunk, hogy ezt az egyesületet képviselhetjük. Szeretnénk játékosokat igazolni, akik folytatják majd a mi játékunkat, és ugyanilyen örömmel rúgják a bőrt idősebb korukban is.

(Orosz István)

Old Boy’s, a kortalan örömök

Vélemény, hozzászólás?