NBIII-as szinten is jól építi támadásait Harmati Tamás csapata, és sokszor dominánsan lép fel a bajnoki mérkőzéseken, de az igazi sikerhez, és a további győzelmekhez még több kell, elöl és hátul is – interjú vezetőedzőnkkel.

Vasárnap 14:30-kor a Csepel-stadionban fogadja felnőtt csapatunk az RKSK együttesét a bajnokság 9. fordulójában. Soron következő ellenfelünk biztató döntetlenekkel kezdte idei szezonját a tavaly még NBII-es Monor, illetve a kiegyensúlyozott teljesítményt mutató KTE ellen, aztán azonban gólképtelen maradt az FC Dabas és a Dunaújváros ellen is – ezek alapján nehezen megjósolható, mire számíthatunk tőlük vasárnap. A szakmai stáb viszont felkészült, Harmati Tamással az élen most is tudják már, hogy mire van szükségünk az eredményességhez.

– Komoly NBIII-as rutinnal rendelkező csapatról van szó, pár játékost személyesen is ismerek, ráadásul van egy 8 meccsen 8 gólt szerző támadójuk is, úgyhogy kemény mérkőzésre számítok, de melyik nem az? Megvannak a kellő információink, de azért nem ismerjük még annyira az ellenfeleinket, mint például a tavalyi bajnoki riválisainkat, úgyhogy leginkább a saját fejlődésünkre koncentrálunk.

Adódik a kérdés, hogy mi ebben a folyamatban a következő lépés, hiszen csapatunk meccsről-meccsre úgy tűnik, hogy jobban képes érvényesíteni az akaratát, megvannak a helyzeteink, és a védekezésünk is biztosabb lábakon áll, mint a bajnokság kezdeti szakaszában.

– Valóban érzékelhető fejlődés a támadások szervezésében és építésében, de sajnos nem látszik ez meg a statisztikában, mert csak kis százalékban tudjuk értékesíteni a lehetőségeinket. Ez fennáll annak ellenére is, hogy az utóbbi 4 meccsünkön 7 gólt is szereztünk, hiszen rendre szembe kerülünk a kapussal anélkül, hogy gólt ünnepelhetnénk. Emellett jobban kell figyelnünk a saját kapunk előtt, sokszor jobb döntésekre van szükség, és ugyan ezen a téren is tapasztalható fejlődés, látszólag határozottabbak vagyunk, még több kell.

Jó ezt hallani a vezetőedzőtől, és jó látni a játékosokon is edzés közben, hogy hasonlóan gondolkoznak. Sokszor azonban úgy tűnik, hogy bármennyit is tesz bele a csapat, külső tényezők lehetetlenítik el, hogy a befektetett munkának meglegyen az eredménye.

– Azzal nem foglalkozunk, amire nincs befolyásunk. Nekünk a saját fejlődésünkre kell koncentrálnunk, és arra, hogy kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amikért keményen megdolgozunk a mérkőzések során.

A mester tehát nem hagyja elragadtatni magát, szurkolóként viszont épp hogy segíthet az elfogultságunk – hajtsuk győzelembe a srácokat közösen vasárnap a Csepel-stadionban!

Kelens SC – RKSK
NBIII. 9. forduló – 2019. Október 6. Vasárnap 14:30
Csepel-stadion – 1212 Budapest, Béke tér 1.

Jegyárak
Felnőtt: 600 Ft
Nyugdíjas: 300 Ft
18. év alattiaknak INGYENES

Még több kell

Vélemény, hozzászólás?