Knáb Zsomborral készítettünk interjút, aki két év kitartó szorgalom után került Simon Ákos U11 Zöld csapatába. Hogy mi is kell ahhoz, hogy valaki Zöld csapattag legyen, arról Zsombi maga mesél, illetve megkérdeztük Grőb Ákos (U11 F vezetőedző), aki bevezette a futball rejtelmeibe, és Simon Ákost, jelenlegi vezetőedzőjét is, mondjanak néhány gondolatot Zsombiról.

 20180215_122015-1 jav vágott top

Mióta focizol a Kelen SC-nél?

Két éve játszom itt, előtte sehol nem játszottam.

Grőb Ákos bácsi volt az első edződ?

Igen, jó edzőnek tartom, nagyon tetszettek az edzései.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy a Zöld csapatban szívesen látnának téged?

Nagyon örültem, mert ez volt a célom, hogy minél jobb csapatba kerülhessek, és új kihívásokat tudjak szerezni.

Mennyire motivált Téged, hogy lehetőséget látnak benned?

Nagyon örülök, hogy látnak lehetőséget, ez még inkább feldob, és ösztönöz, hogy tovább csináljam.

Hogy érzed magad, befogadtak a többiek, segítenek Neked mindenben?

Kb. 3-4 hete edzek itt, aranyosak a fiúk, befogadtak. Az első héten nagyon izgultam, féltem picit, hogy mi is lesz.  Néhány edzés után már jól beilleszkedtem szerencsére.

Mennyire másak az edzések, hamar belelendültél a változásba?

Eléggé hamar belelendültem, kicsit technikásabbak az edzések.

Szüleid mit tanácsolnak Neked a sport terén? Bíztatnak?

Bíztatnak, hogy ne hagyjam abba, amíg meg nem unom, én is ezt szeretném.

Van-e célod a labdarúgással?

Van! Az, hogy felkerüljek a Barcelona csapatába, nehéz lesz, de megpróbálom megcsinálni.

Szerinted mi kell ehhez?

Nem szabad megállni, csinálni kell, kitartás kell hozzá! Bírni kell fizikailag is, hiszen ott több edzés is lenne.

Minden edzésen itt vagy?

Ha nem vagyok beteg és sérült, akkor igen, természetesen.

Mit tanácsolnál a Fehér csapatban lévő játékosoknak?

Próbáljanak hajtani, ne hagyjanak ki edzést, és próbáljanak meg kiemelkedően játszani, különlegesek lenni, akkor talán sikerülhet nekik is!

Látsz-e már most változást magadon?

A zöld csapatban pörgősek az edzések, agilisabbak a srácok, muszáj gyors döntéseket hozni, attól is gyorsabb lesz a játék, és hamarabb eljutunk a kapuhoz. Furcsa, de amikor nem gondolkodok, akkor játszom a leggyorsabban, ilyenkor ösztönszerűen iramodok meg, fejezem be, vagy passzolom le, ha a másik jobb helyzetben van.

Játszottál-e már mérkőzésen a csapattal?

Négy meccsen voltam eddig. A 4 meccsből 1 volt az, amikor fáradt voltam, a másik 3-on nagyon jól teljesítettem, mesterhármast is sikerült lőni, szerintem ez a Gödöllő volt a legjobb.

Szereztél már barátokat?

A Fésű Bulcsút és a Krizsit nagyon kedvelem, Ábellel és a többiekkel is már egész jól összebarátkoztunk. Kriszi és Bulcsú már az elején nyitottak felém, így sokkal könnyebb volt a beilleszkedés.

A mostani edzőidről mondanál pár gondolatot?

Simon Ákos nagyon segítőkész, próbál taktikát mutatni, hogyan gondolkozzak, hogy mozogjak a pályán. Női edzőm még nem volt soha. Korábban azt hittem, hogy a női edzők nem annyira jók, de most itt van pl. Regi és ő is nagyon jó edző, úgyhogy erről meg is változott a véleményem. 🙂

 

Simon Ákos vezetőedző

Két korosztály Zöld csapatának vagyok a vezetőedzője. Fontos feladatomnak tartom, hogy tisztában legyek a Fehér és a Piros csapatok helyzetével is, ezért folyamatosan egyeztetek az edzőkollégákkal. Igyekszem figyelemmel követni egy-egy edzést, illetve minitornát is szervezek, hogy játékban is láthassam, hol tartanak, mennyire tudtak felzárkózni egyes játékosok. 

3 pozitív példát is tudok említeni, 2006-os korosztály Piros és Fehér csapatából is került fel hozzám játékos a Zöld csapatba.

Illetve 2007-es korosztályból itt van Zsombi példája. Tavaly figyeltem fel rá Bozsik tornán, dinamikus, gyors, erős játékosról van szó. Grőb Ákos kicsit finomított még a technikáján, így tudott télen csatlakozni a 2007es Zöld csapat keretéhez. Már ez alatt a 2 hónap alatt nagyon sokat fejlődött, főleg fejben. Tanulékony, hihetetlenül érzi a kaput, a csapatnak erősségévé vált már most is.

Azt gondolom, jó példa lehet a Fehér/Piros csapataink játékosai számára. Én pedig árgus szemekkel figyelem és várom a következő “Zsombit”. 

Grőb Ákos (korábbi vezetőedző)

Zsombi két évet volt nálam, illetve nálunk Krisztiánnal, ő olyan típusú befejező játékos, aki berobban a kapu elé és nem cifrázza, van ereje, illetőleg lövő ereje! A labdával dinamikus, olyan poszton játszik, ahová nem mindenki illik, ott van az edzéseken illetve a mérkőzéseken mindig. Gólérzékeny, és a mezőnyjátékot is jobban “érti” már, ez külön pozitívum. Futsal bajnokságban még visszajátszott, egyébként a II.osztály középcsoportot a Pest megyei ligában meg is nyertük simán és jó játékkal, tehát szeret a fehérjeinkkel is meccselni, időt tölteni. Így van ez rendjén, aki valamiben kitűnik, és Simon Ákosnak szemet szúr, beleillik a koncepcióba, az zöld csapatos lesz, örülök neki, mert nekik sokkal sűrűbb a programjuk, Zsombi pedig minden idejét futballozással szeretné tölteni. Nyílván minden gyerek hozzánk nő kicsit, hiányzik, de sokszor találkozunk, és találkozok a srácokkal eztán is, nem szakad meg a kapcsolat.

 (Knáb Zsombor, Simon Ákos, Grőb Ákos, szerk. G.E.A.)

Játékos szemmel (Knáb Zsombor)

Vélemény, hozzászólás?