Véradás a Kelen Pályán!

Az elmúlt hétvégén véradást szerveztünk egy időben a sportorvosi vizsgálattal a Kelen SC pályáján. 

Az önkéntes véradást először szerveztük meg nálunk, abban a reményben, hogy sokan fogunk tudni segíteni, és esélyt adni valakiknek az élethez. 

A reggeli 10 órás kezdésnél már megjelentek az első véradóink, amely bizalomra adott okot, és reméltük, hogy folyamatában fognak érkezni véradóink. 

 

Andreas van den Akert, klubunk elnökét kérdeztük meg, hogy miért volt fontos Neki, hogy részese legyen a programnak, s mit gondol arról, hogy lesz-e esetleg folytatása ennek?

Fél óra, fél liter, fél év múlva!” – hangzott el Andreas szájából, ami arra utal, hogy lesz folytatás!

Amikor szóba került a véradás, nagyon jó ötletnek tartottam. A klubnál mindenki sportol, látszólag mindenki egészséges, van egy nagy közösségünk, és arra gondoltam, ha Magyarországon szükség van a vérre, akkor mi, mint Kelen SC miért is ne próbálnánk meg ehhez vért gyűjteni?  Ezt összekapcsolva a sportorvosi eseménnyel, azt gondoltuk, hogy annyi embert fogunk tudni vonzani, hogy ez sikerülni is fog.  Az első véradásom volt nekem, de reménykedem, hogy ez egy hagyomány lesz, hogy félévente a sportorvosi időpontban lehet majd vért adni. Úgy gondolom, fél óra alatt, utazással, papír töltéssel együtt, segíteni tudunk  fél liter vérrel valakit, akinek szüksége lehet rá. A véradás az önzetlenség egyik legszebb formája, s valamit ténylegesen magunkból adhatunk, valami nagyon sajátosat, s ezzel segíthetünk másokon. Remélem, hogy a következő véradásnál akik voltak, visszajönnek, és reménykedjünk, hogy aki most kicsit félt a tűtől, megbátorodik, hiszen egy kis tűszúrással tényleg életet menthetünk.”

 

 

Horváth Eszter (Kelen SC masszőr, egészségügyi szakember)

” Nagyon megörültem mikor láttam, hogy lesz véradás a Kelen SC-nél. Ez volt a második véradásom, igyekszem rendszeresen eljárni, mert egészségügyi szakemberként fontosnak tartom a segítségnyújtás ilyen formáját is. Bár délelőtt mentem, örömmel láttam, hogy sokan voltunk már akkor is. Jó kezdeményezés volt a klub részéről az esemény!

Farkas Boglárka (szülő)

Szeretném megköszönni Nektek, hogy megszerveztétek vasárnap a gyerekeknek a sportorvosi vizsgálatot és mellette a véradást. Szerintem nagyon jó ötlet volt ezt így összehozni. Rendszeres véradóként épp azon gondolkodtam, hogy itt az ideje újra vért adni, amikor olvastam a facebook posztot a kelenes véradásról. Ez nekem így nagyon egyszerű és kényelmes volt, hiszen a gyerekeket amúgy is vittem a sportorvosi vizsgálatra (ami amúgy 10 perc alatt sikeresen lezajlott). Amíg a gyerekeket a földszinten vizsgálták, én az emeleten tudtam intézni a véradást. Nem utolsó sorban, én nagyon hiszek a példamutatásban, így a gyerekek saját maguk láthatták, mennyi embernek fontos, hogy másokon segítsen (edzők, szülők együttesen). Persze, erről korábban sokat beszélgettünk is a srácokkal. Szóval, köszi szépen még egyszer, és remélem, a jövőben ez a kezdeményezés hagyománnyá válik!”

 

Köszönjük Mindenkinek, akik esélyt adtak az Élethez!

 

 

 

 

Esély az Élethez

Vélemény, hozzászólás?