Példaértékű lelkesedéssel töltik szabadidejük nagyját futballal U13-as zöld játékosaink, akik saját, jól sikerült fél szezonjuk mellett rendre játékra jelentkeztek fehér csapatainknál is az idényben – Kun István vezetőedzővel beszélgettünk az aranykorban lévő kis kelenesek őszéről.

A csapatkapitányi karszalagot viselő Pietsch Marci munkamorálja példaértékű az egész korosztály számára

Klubunk egyre fejlődő utánpótlásában jelenleg két korosztály zöld csapata szerepel az országos első osztályban, az egyaránt aranykorban lévő U12-es és U13-as együttesünk, közülük ezúttal az idősebbek őszét foglaljuk össze Kun István vezetőedző segítségével.

A fejlődés legszenzitívebb időszakában járó labdarúgó palánták nem érdemtelenül játszanak az ország legjobbjaival hetente, hiszen fél távnál a dobogóról épp csak lemaradva, a negyedik helyen állnak a tabellán. Kun István csapata a Ferencváros, a Vasas és a Dunakanyar mögött, meccsenként átlagosan két pontot szerezve zárta az őszt, ezzel többek közt az Újpestet és a Budaörsöt is megelőzte.

– Jól sikerült a nyári felkészülésünk, de Galyas Dániel kulcscsonttörése és pár betegség beárnyékolta a szezonkezdést, ami előtt át is alakult a csapat, három új érkező mellett négy játékosunk is távozott. A sérülés és betegségek miatt újra kellett építeni a csapat játékszervezését, ami így visszatekintve a fél szezonra, egész jól sikerült. A télen visszatérő gyerekek ugyanakkor majd szükségszerűvé teszik, hogy a téli felkészülés alatt ismét egy kicsit újratervezzünk. Mindeközben mindent megtettek a srácok, hogy jól szerepeljenek, és az első öt forduló után egymást követően is érkeztek a győzelmek.

Érdekes, hogy az ősszel rendezett 11 topfocis forduló mellett Kun István pár játékosa még több mérkőzésre vágyott, és idővel megszokottá vált, hogy a korosztály fehér csapatának meccsein is pályára léptek. Külön motiváló volt eközben, hogy ez a tendencia kétirányú volt.  

– A fehér csapatból két gyerek folyamatosan járt hozzánk edzésekre, majd meccsekre is, míg mi is adtunk játékosokat a fehér csapat bajnoki meccseire. A két együttes között nagyon jó a kapcsolat, a játékosok hozzáállása példaértékű.

Kun István jó érzékkel választja ki, mely játékosokkal lehet érdemben előrelépni

Több, párszor átjáró zöld játékos mellett Pietsch Márton, Szűcs Gábor és Szűcs Dominik rendszeres szereplői voltak a fehér bajnoki meccseknek is, az elköteleződés pedig a legjobbak között is meglátszott.

– Szűcs Dominik egy évvel fiatalabbként szerepel a csapatban, ennek ellenére 10 góllal a házi gólkirályunk. Pietsch Márton az egész őszi szezonban mindösszesen három edzést hagyott ki, azokat is sérülés miatt. Szűcs Gábor, aki a tavaszi szezon során került hozzánk a fehér csapatból, az ősz folyamán meghatározó alapemberré nőtte ki magát a csapatban.

Mindhárman ott voltak a pályán, amikor a szezon eddigi legizgalmasabb meccsén hét perc alatt dolgozta le háromgólos hátrányát a Kelen az UTE ellen, mindezt ráadásul közvetlenül a lefújást megelőzően.

– Az idény eddigi legemlékezetesebb pillanata volt, a 0:3-as félidő után az 51. az 54. és az 58. percben is betaláltunk, mielőtt a 60. perc leteltét követően a játékvezető lefújta a mérkőzést. Szakmailag is jó élmény emellett, hogy a góllövőlista első két helyezettjét egyaránt sikerült megállítanunk, miközben a csapataikat is sikerült legyőznünk.

Hajdú Bálint a dunaharasztiak négyese 18 góllal vezeti a góllövő listát, a Kelen ellen ugyanakkor nem talált be, az ősz zárómeccsét 1-0-ra nyerte Kun István együttese

Van mire építeni tehát, hiszen nem csak az eredmények alakultak jól az ősszel, de láthatóan a motivációval sincsen gond – hihetnénk, hogy a recept adott, csak folytatni kell az őszi tendenciát.

– Ennél azért többre lesz szükség, mert a tavalyi szezonhoz hasonlóan szeretnénk ezúttal is dobogóra állni az idény végén. A féléves egyéni értékelések során nem csak mi értékeltük a srácokat, de ők is elmondták magukról, hogy miben szeretnének fejlődni, aztán a kettőt összefűzve megbeszéltük, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy egyéni fejlődésük is célt érjen. Jöhet a megvalósítás!

Képek: Kun István; Kanizsay Zoltán

A kedvenc program: foci

Vélemény, hozzászólás?