fbpx
 

A foci legjava egész évben

2020.07.21.

A Kelen SC képzéseinek esszenciáját élhették meg a 2020-as Kelen tábor résztvevői, akik teqball, freestyle és futballsztárokkal is találkozhattak, a rengeteg program között pedig napi több órát foglalkozhattak a legjobb játékkal, a labdarúgással.

A mozgásban kiteljesedő gyerekek számára az év különösen nehéz szakasza volt a karantén időszak, ami már a szezon végén újrainduló edzéseken is nyilvánvaló volt, hiszen rengeteg futással és letörölhetetlen mosollyal az arcukon tértek vissza a Kelen pályára. Az időközben enyhülő szabályozásnak köszönhetően aztán jött az örömhír, hogy megrendezhetjük a már szokásos Kelen tábor turnusait is, így összességében közel háromszáz gyerek pótolhatta be azt, ami a koronavírus alatt a leginkább hiányzott neki: foci és barátok minden mennyiségben.

Persze nem csak a gyerekek, de az edzők is tűkön ülve várták már, hogy újra a pályán lehessenek, a motivált és felkészült szakmai közegnek pedig az edzésekre visszatérő Kelenes gyerekek, majd a nyáron klubunkat bizalmukkal megtisztelő táborozók voltak a legnagyobb nyertesei, amit Nándori Imre, a Kelen tábor egyik vezetője is megerősít.

Annyi mosollyal, nevetéssel és örömmel teltek a tábornapok, hogy végigvenni is nehéz lenne, mennyi szép emlékkel gazdagodtak a gyerekek és persze mi edzők is. Igaz, a közeg is elég inspiratív volt, hiszen az előző évek adott turnusaihoz viszonyítva minden héten rekordlétszámmal működtek az idei táborok, ami szuper visszaigazolás, ráadásul a visszatérő gyerekek aránya, és a külsős táborozók létszáma is évről-évre növekszik. Jól látszik a tendenciából, hogy ami igazán Kelenes, annak valódi értéke van. Úgy tűnt végig, hogy a közösséget dicsérő vélemények ezen a nyáron is megalapozottnak bizonyultak, hiszen a szakmai és gyakorlati képzésen túl, nem csak mi beszélgettünk nagyokat a gyerekekkel, de egymás közt is izgalmas és nyitott eszmecserék folytak. Remek volt, ahogy az általam vezetett, angol héten átszellemülten beszélgettünk igazi topfutballról, hogy miért is mértékadó a Premier League, mint bajnokság, hogy milyen komoly történelemmel és identitással rendelkező csapatok és szurkolótáborok jellemzik, a sorozat legnagyobb góljai pedig élményszámba menő reakciókat váltottak ki a gyerekekből.

A DartsFocival, közös fagyizással, és a tábort lezáró, nagy meccsen angol élvonalbeli stadionokat idéző szurkolással kiegészült hét sok mindent hordozott magában abból, ami az évközi Kelen edzéseket is jellemzi. Az egy-két kiemelt korosztályunk számára már újraindult foglalkozásokon ugyanaz az izgalmas kettősség ad keretet a játszva fejlődéshez, mint táborainkban, hiszen a korosztályspecifikus szakmaiság mellett a baráti közeg az, amely segít élményként megélni a kemény munkát. Utóbbiról azok tudnak igazán hitelesen mesélni, akik maguk is végigjárták a ranglétrát, szenvedélyük gyümölcse pedig egy-egy izgalmas labdarúgó karrier lett.

Aláírásgyűjtési és a sztárokkal közös fényképezkedési lehetőség is adódott a Kelen táborozóinak

Ilyen életút tulajdonosa többek közt az egyaránt magyar bajnok Leandro, Somalia, Nikolic és Isael is, akik mind eljöttek a Kelen tábor első hetére, hogy készséggel válaszoljanak a gyerekek kérdéseire és saját szavaikkal meséljék el, mit jelent számukra a foci.

A hét első vendége a francia élvonalból a Ferencvároshoz visszatérő Somalia volt, aki eléggé bevágódott a gyerekeknél azzal, hogy játszott Neymar és Ibrahimovic ellen is, miközben megható pillanatot is tartogatott a beszélgetés – mesélte nekünk Csák Gergő, aki a közönség találkozók lebonyolításában segédkezett, és aki első ízben volt edzőként a Kelen táborban. Szinte bármilyen kérdést feltehettek a srácok, és amikor azt kérdezték tőle, hogy mit jelent számára a foci, akkor egészen meghatották Somaliát, és végül edzőkollégánknak, a szintén brazil, és a kérdezz-felelek során tolmácsként segítő Roni Riberio da Silva-nak kellett átvennie a szót. A női és futsal szakágunkban is tevékenykedő Roni tolmácsolta a gyerekek felé a könnyeivel küszködő Somalia emlékeit, hiszen a sokszor elképesztő szegénységben élő brazil gyerekek ezreinek a foci a mindene, így egyszerre a napi szórakozása és rengetegszer az egyetlen mentsvára ahhoz, hogy normális életet élhessen – Somi pedig azon szerencsések egyike, akiket a foci mentett meg. Szimpátiájukat önmaguktól és önállóan, de egyszerre kinyilvánítva a gyerekek tapsolni kezdtek – olyan élmény volt ez, ami az egész éves munka után újra azt mutatta, hogy jó helyre, jó közösségbe érkeztem. A pénteken érkező Leandro, Isael kettősből előbbi egészen különleges hangon szólt a gyerekekhez, remekül láttatta, hogy a Bajnokok Ligáját megjárt sztárok is emberek, miközben Isaelről külön videót is néztek a srácok és épp ezért ámulattal hallgatták, hogyan is látja a labdarúgást. Az pedig külön jól hangzott, és remekül illeszkedett a Kelen képzési alapértékeihez, ahogy a három országban is gólkirály és szokásosan őszinte magyar válogatott, Nikolic Nemanja arra válaszolt, hogy szerinte mi kell a focihoz.

 

A futballsztárok mellett a közösségi médiában nagy sikernek örvendő Lipták Zoltán, Lippi is tiszteletét tette a Kelen táborban, ahol a Freestyle foci videókban is látható trükkökből saját foglalkozást is tartott a gyerekeknek, miközben a harmadik hét utolsó napján a világbajnoki ezüstérmes teqball játékos, Janicsek Zsanett játszott együtt a srácokkal.

Mindeközben a tábor nem csak a jelenről, hanem a közeljövőről is szólt, hiszen a táborról lemaradó, de a szezonkezdésre visszatérő Kelenesek is egy megszépült környezetbe érkezhetnek majd meg. Ennek oka, hogy a közösségi szolgálatukat teljesítő önkéntesek nem csak az edzőknek segítettek a tábor alatt rengeteget, de eközben a sporttelepet is kicsinosították, ahol kellett tisztították, újrafestették, rendbe tették, úgyhogy számukra ezúton is jár a köszönet a Kelen család nevében!

Úgy a pályán mint a pályák körül – közösségi szolgálatosaink remek munkát végeztek!

Élmény, izgalom és fejlődés – mindhárom megvalósult tehát idén is a Kelen táborban ehhez azonban kellett a gyerekek és a szülők nyitottsága is, akiknek köszönjük, hogy ismét megtiszteltek bizalmukkal. Ebben a formában jövő nyáron találkozunk újra, addig pedig jöhetnek a meccsekkel tűzdelt hónapok, a kupák, a tornák, a nagy sorozatok és az együtt fejlődő csapatok.

Hajrá Kelen!

 

 

SZERETNÉL TE IS CSATLAKOZNI A KELEN SC-HEZ?

KIEMELT TÁMOGATÓINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/mlsz.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/08/simple-noi-liga.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/tippmix.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/sponsor-8.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/dvm.png

PARTNEREINK

https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/select.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/08/ziccer.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/nike.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/footballfactor.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/budair.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/ids.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/04/profilakt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2020/05/palbau-bt.png
https://kelensc.hu/wp-content/uploads/2022/02/ujbuda-liga.png
footer_kelen_cimer

Családias közösség, folyamatos fejlődés, kiemelkedő tehetségmenedzsment – klubunk szakmai légkörét, és mindennapi hangulatát is különleges miliő jellemzi, melyben mindenki megélheti a tehetségét, legyen az játékos, edző, vagy munkatárs.

© Kelen Sport Club. Minden jog fenntartva. Készítette: a NUI Design csapata