“Álmunkban sem gondoltuk…” A tegnapi napon ugyanis megtörtént az, amiről egy kis klub csak álmodhat, hogy egyszer csak az UEFA bekopogtat. Könczey Zsolt, a Kelen SC Női Labdarúgó Szakág vezetőjének gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal, aki szerkesztőségünknek számolt be az UEFA látogatásáról.

Fő kép

Álmunkban sem gondoltuk volna, amikor elindítottuk a Női focit, hogy idáig fejődünk a Kelen SC és a Női labdarúgás életében, azt pedig végképp nem gondoltuk, hogy egyszer az UEFA is kíváncsi lesz arra, hogy hogyan is dolgozunk, és személyesen jönnek ki a Kelen pályára. Így fogadtuk őketAz UEFA-tól érkezett hozzánk Margret Kratz (német) és Emma Sykes (angol), akik Juhász Anitával (MLSZ Női Szakág-vezető), és tolmácsuk kíséretében látogattak el a Kelen SC-hez. Margret Kratz egy német csapatnál dolgozik, mint edző és regionális vezető, illetve tanácsadóként érkezett a delegációval. Emma Sykes a fejlesztésért felel, illetve egyfajta visszaigazolást ad az UEFA részére arra vonatkozóan, milyen munka folyik a kluboknál, illetve felméri, miben tudnának segíteni, hogy jobban működjön Magyarországon is a női foci. Ez a két fős delegáció 4 országba látogat el (kimondva, kimondatlanul), azokba az országokba, ahol van mit fejleszteni a női futballon, illetve hogyan tudnak ebben segíteni. Magyarországot, Csehországot, Romániát és Szlovákiát tekintik meg. Fő céljuk, hogy segítsék a női labdarúgást, főleg utánpótlás szinten, és hogy U14-es korosztályban olyan mini tornát hozzanak létre, amelyben egyfajta válogatottat is indítsanak a jövőben.  Reméljük, hogy sikerrel fognak járni, és erre sor fog kerülni.

36700199_1976503315993925_5031901023053021184_n

Nézzük, hogyan is kerülhetett képbe a Kelen SC?!

Kiemelt Képzési Központként (KKK), idén a harmadik alkalommal nyertük el ezt a rangot. Az MLSZ Női Szakág-vezetője, Juhász Anita és kollégái úgy gondolták, hogy a Kelen SC-t feltétlen be szeretnék mutatni az UEFA-nak, hiszen amióta működünk (4 és fél éve) folyamatosan fejlődünk, oly módon amely Magyarországon egyedülállónak mondható. Anita egyeztette a részleteket Könczey Zsolttal, hogy is néz ki a program. A két fős delegációnak a Magyarországon töltött idejét is felvázolta (3 nap), ami úgy néz ki, hogy első napon az MTK csapatához mentek délelőtt, délután az MLSZ Székházba látogattak, ahol a női labdarúgás versenyrendszeréről, versenyeztetésről tudtak meg több dolgot. Második napon Telkibe látogattak, ahol főleg a válogatottakról volt szó, utánpótlás és felnőtt szinten. Itt mindenhol prezentációkat láttak, majd délután érkeztek meg a Kelenre. Harmadik napon a Hatvan csapatához látogatnak, ahol az Iskolai Bozsik Programba látnak betekintést. Összefoglalva, szerettek volna betekintést nyerni egy magyar profi klub életébe (MTK), illetve egy amatőr szinten működő női labdarúgással foglalkozó egyesületnél folyó tevékenységbe (Hatvan). Ránk profi és amatőr közötti szinten tekintettek, amely felfelé ívelő ágban van, erre nagyon büszkék is vagyunk.

Prezentáció alatt

Hogyan is telt a nálunk töltött idő? Bemutatkozás után egy interaktív prezentáció követett. Az eseményen  a Kelen SC részéről Andreas van den Aker (elnök), Könczey Zsolt (Női Labdarúgó Szakág vezető), Görög Emília Aténé (szervezési szekció vezető) vett részt a delegáltak mellett. A tolmácsnak ezúttal kevés dolga akadt, mivel Andreas holland anyanyelve mellett nemcsak magyarul beszél kiválóan, de angolul és németül is anyanyelvi szinten kommunikál. A prezentáció képekkel, videókkal lett színesítve, mely közben interaktív beszélgetés folyt. Nagyon jó hangulatú kommunikációval Andreas bemutatta klubunk múltját, jelenét, és a jövőképét, mi szükséges ahhoz, hogy a jövőben a lehető legtöbbet tudjunk fejlődni, illetve melyek azok a tényezők, amit a KKK-nak köszönhetünk.  A prezentációt nagy érdeklődéssel tekintette a delegáció.

Lányokról

Ezután közösen vették az irányt a pályára, ahol U14-es csapatunk (Soóky Norbert vezetésével) edzését tekintették meg.

Pályán háttérben

Az eső sem tántorította el a delegáció tagjainak kedvét, mivel nagy örömmel nézték végig az edzést, közben jókedélyűen beszélgettek Zsolttal és Andreassal, Pálya szélén

az edzés után pedig elbúcsúztak egymástól. Reméljük a jövőben is fenntartjuk a kapcsolatot Velük, nagyon szimpatikusak voltak, érdeklődésük, lendületük lenyűgöző volt 🙂

Közös beállás

(G.E.A.)

UEFA VIP látogatás a Kelenen

Vélemény, hozzászólás?