Vidéki Gábor berobbant hozzánk, fiatal kora ellenére nagy ambíciói vannak, amely elérésében a klub is támogatja. Gábor az U15 Zöld csapat vezetőedzőjeként menetel előre, fogadjátok szeretettel bemutatkozó gondolatait. Sok sikert Gábor!
Vidéki GáborHonnan érkeztél hozzánk?
A II. Kerület UFC csapatánál dolgoztam 10 évet, egy idő után környezetváltozásra volt szükség, hogy új ingerek érjenek. Egy évvel ezelőtt a Kelen megkeresett, de akkor vállaltam még a II. kerületben projektet, amit be kellett fejezni, így most újra visszatértünk erre.
Játékosként a Budapesti Erőmű csapatában játszottam utánpótlásban, onnan nagyon sok Kelen kötődésű edzőt ismerek, felnőttként pedig a Hegyvidék csapatában, a II. Kerületben fociztam. Történelem szakos tanári diplomát szereztem, viszont az iskolai tanítás nem vonzott annyira, inkább olyanokkal akartam foglalkozni, akik érdeklődést mutatnak az adott téma iránt. Ezért is kezdtem el edzősködni, mert aki sportol, tudja, hogy mit akar, és nem kényszernek érzi, hanem önszántából jön, ez sokkal motiválóbb egy edző számára is. Korábban már elvégeztem az MLSZ D tanfolyamot, abban az időben még ez volt az edzőképzés alapja, ma már tudjuk, hogy ez a Grassroots C. 21 évesen kerültem az UFC-hez egy csapattársam által, ahogy pályaedzőként segítettem mellette. 6 éve nagy pályás csapatoknál vagyok vezetőedző, mindeközben az MLSZ Grassroots C-t és az UEFA B-t is elvégeztem, távlatilag pedig az UEFA A-t is szeretném letenni, hosszútávon pedig az UEFA Elite Youth A lenne a cél.
A Kelen SC-nél az U15-ös csapatnak leszek a vezetőedzője, U14-nél pedig pályaedző leszek Könczey Balázs mellett.
Milyen típusú ember vagy?
Hasonló karakter vagyok, mint edzőként, játékosként. Lobbanékony, szenvedélyes vagyok az iránt, amit szeretek. A pályán nem veszítem el a fejemet, meglepően nyugodt tudok maradni, viszont apróságokon fel tudom kapni a vizet. Imádom a történelmet, a földrajzot, szeretek olvasni, kutyával játszani és a párommal lenni.
Mi a célod az évre?
Legfontosabb, hogy beilleszkedjek ebbe a családba, megismerkedjek mindenkivel, minél jobban fejlődjenek a gyerekek, és elkötelezettek legyenek a sport és a klub iránt is.
Mi az első benyomásod?
Egyelőre jó benyomásaim vannak, remélem, hogy amiket tervezünk, meg fogjuk tudni valósítani.
Nagyon várom a közös tevékenységet. Ha nem lenne csapat, akkor nem is léteznék.
(Vidéki Gábor; szerk.: G.E.A.)
“UEFA Elite Youth A” a hosszútávú cél

Vélemény, hozzászólás?