Felnőtt I. csapatunk az elmúlt években több edzőt is maga mögött hagyott. Az edző váltásokat követően az idei évben új lehetőséget kaptak a fiúk. A csapat játékosát, egyben csapatkapitányát szólaltattuk meg, milyen eddigi tapasztalatai vannak, és mit is jelent számára, illetve a csapat számára az új edző, Harmati Tamás jelenléte? Schön Dániel már évek óta biztos pontot jelent, nemcsak jelenlétével, de kapus posztjával is nagy támaszt nyújt játékostársainak.

10624780_812078372189706_6508321195422236469_n

Milyen tapasztalataid vannak a felkészülési időszakról?

Eddig csak jókat tudok mondani. Profi körülmények között készülhetünk az új idényre, amit ezúton szeretnék a csapat nevében is megköszönni a vezetőknek. Még nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek, de máris rengeteget tanulhattunk, hiszen az edzőnk gondoskodik arról, hogy ne csak a fizikai megterhelésről szóljanak az edzések (habár abból is jut bőven, hála a nem rég felépült Kondiparknak), hanem hogy mentálisan is felkészültek legyünk. Profi kezekben vagyunk, ami egy plusz motivációként is hat a csapatra, és a felkészülésünkre egyaránt.

Hogy érzed magad a csapattal?

Nagyon jól érzem magam! A tavalyi csapatból a legtöbben, akik a magját adták a csapatnak, azok most is velünk vannak, ami nagyon sokat számít! A távozók helyére pedig pár hét benyomása alapján úgy gondolom minőségi, intelligens fiatal játékosok érkeztek. Nagyon jó közösség van kialakulóban, de hogy csapatként is nagyon jók legyünk együtt, azért rengeteget kell még dolgoznunk!

Hogy sikerült számodra a Magyar Kupa mérkőzés?

Óriási csalódásként élek meg minden elvesztett meccset, így a Magyar Kupa meccs sem kivétel. 3 gólt kaptunk, és mind a hármat lehetett volna bravúrral hárítani, hiába volt köztük egy büntető is. Emiatt van egy kis hiányérzetem sőt, nem is kevés. De ez már a múlt, ha a hibákat fel-, és el is ismerjük, akkor lehet igazán tanulni belőlük, nekem pedig most ez a feladatom.

Mit gondolsz a csapatról, milyen terveid/terveitek vannak?

Fiatal csapatként rengeteget kell még fejlődnünk, tanulnunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Én úgy gondolom, hogy ha az edzéseken keményen dolgozunk, a meccsekre pedig úgy megyünk ki a pályára, hogy legyen akárki az ellenfél, le akarjuk őket győzni, akkor ez az év sikeresen fog záródni. Magam részéről pedig az a cél, hogy minél több mérkőzésen segítsem a csapatot a legjobb tudásom szerint.

(Schön Dániel – játékos, szerk.: G.E.A.)

Egy hosszú út elején

Vélemény, hozzászólás?