Bemutatkozik a Kelen SC U14 Piros csapata

„Red Squad”  –  Egy kicsit rendhagyó és szokatlan név a Kelen SC  labdarúgó utánpótlás klubban.

41382403_2048505908514147_5114980800252608512_n

A történet 2017. szeptemberében indult, amikor is fejembe vettem, hogy szeretnék önállóan egy csapatot vezetni a Kelen SC berkein belül.
Sok választásom nem volt.
Andreas elnök úr azt mondta, van itt egy 11-13 évesekből álló társaság, akik szeretnek focizni, de nem versenyszerűen, csak a saját kedvtelésükből, hobbiból. Vállalom?
Természetesen igent mondtam.
A srácok tényleg kedvtelésből, mozgás igény kielégítésből jártak le az első hónapokban, elég sokan. Mindig 20 fő felett volt a létszám.

Aztán jött a tél, a csapat kint edzett a pályán hetente két alkalommal, emlékszem elég cudar idő volt azon a télen, az edzéslátogatottság viszont még mindig verte a 20-as létszámot… Talán ez volt a fordulópont. Kerestem nekik valami Célt. Ebben segített nekem Simon Ákos, aki benevezett minket az U13 Téli Bozsik bajnokságba, versenyen kívül.
Mintha a maga természetességével ment volna minden, mint a karikacsapás, a téli program után jött a Tavaszi Bozsik, melyen szintén versenyen kívül, de elindultunk… Nem tudom, hogy a bátorság volt nagyobb bennünk, vagy az elszántság, mivel „amatőrként” játszottunk 2 hetente hétvégén a „profik” között. Voltak meglepetések…

És amikor eljött az iskola vége, jött a nyári szünet, megfogalmazódott bennem, hogy nem állhatunk meg itt. Megkérdeztem a srácokat, szeretnének e szeptembertől már egy komoly bajnokságban játszani… nem is értették, miért kérdezem ezt meg, egyöntetű választ kaptam. Természetesen megkérdeztem a szülőket is, akik egyhangúan a csapat mellé és a gyerekek mögé álltak ebben.

Így jutottunk el a BLSZ U14 Serdülő bajnokság 4. csoportjába.

13 induló csapat, 13 forduló az ősszel.  Csupa szerencse szám.

A klubban dolgozó edzők érzésem szerint támogató lelkesedéssel nézték, hogy egy Piros csapat el akar indulni egy neves Bajnokságban, mert ez idáig ez nem volt jellemző, sőt igazából nem is volt rá példa. A felkészülést augusztus 20-a után tudtuk elkezdeni. Rengeteg új játékos jött szeptemberben, voltak már régóta focizó játékosok és voltak teljesen kezdők. Ezekből a gyerekekből kellett csapatot gyúrni.

Kicsit féltettem a csapatot a bajnokság megkezdése előtt. Nem ígértem nekik könnyű menetet, de láttam a szemeikben, hogy Ők ezt akarják.

A sport attól szép, hogy emberek, itt gyerekek játsszák. A fociban ráadásul a labda gömbölyű.

Szerettem volna magam mellé segítőket, akik segítenek szakmailag, emberileg és segítenek ilyen sok focizni vágyó gyermek lelkiismeretes képzésében. Talán a szerencse is mellém állt, mert bejelentkezett Klubunkhoz Márk, aki aktív igazolt labdarúgó volt Szolnokon, a szülővárosomban (milyen véletlen). Fejébe vette, hogy szeretne a munkája mellett újra a foci világában lenni, gyerekeket a foci szépségeire tanítani, ráadásul minden ellenszolgáltatás nélkül. Innen már csak egy ugrás volt, hogy a Kelen SC-ben játszó és már az U7 Bozsik csapat vezetőedzője Móczi (ahogy mindenki nevezi őt) felkérésemre kapus edzője lett a Red Squad-nak.

És ne feledkezzünk meg, hogy a csapatnak van szurkolótábora, akik minden meccsre elkísérnek minket.
És a csapatnak már rendelés alatt van a saját meze. Természetesen piros színben.
És van Csapat.

Az elmúlt 10 forduló után tulajdonképpen azt tudom mondani, hogy van értelme annak, amit csinálunk.
Fejlődünk? Igen, mindenképpen.
Hogy tudjuk feldolgozni a nagy pofonokat? Még keményebb munkával, még nagyobb elszántsággal.
Hogy örülünk a győzelmeknek? Kellő alázatossággal.
Eredményesek vagyunk? Nálunk a játék szeretete dominál. Az, hogy lehetőséget tudunk biztosítani egy piros csapatnak bajnoki indulásra mindent elmond a Kelen SC filozófiájáról.

A Kelen SC a labdarúgást szerető gyermekek és fiatalok befogadó egyesülete. Lehetőséget biztosít a saját keretein belül, hogy bárki kipróbálhassa a világ legnépszerűbb sportját rendezett körülmények között és szakmailag felkészült edzők segítségével akár a legmagasabb szintig repítve Őket.

Köszönöm a srácoknak, amit eddig letettek az asztalra, köszönöm a szülőknek az eddigi támogatást és köszönöm a stábtagoknak a segítséget, valamint a Klubnak a lehetőséget.

A keret tagjai, kicsit másképpen a teljesség igénye nélkül:

Dani a red és Boti az álmodozó hálóőrök, Áki a balbekk, Drexi a kicsi, Tomi a Torony, Zoti a Duracell, Brantmüller az Ádám, Herczik a Morgó, Hunor a Herold, Balázs a háborgó, Szeppy a dugóban beragadó, Leo a jégkrém, Aramisz a fagyi visszanyal az edzésen, Deniz a komisz,  Sömjén a Csupi, Gellért a Jesus, Beni a Tank, Rubint a Gyémánt, Juhász a terelő jobb bekk.

Hajrá Kelen! Hajrá Red Squad!

(Misibá & Móczi & Márk, a 3M)

“Red Squad” – U14 Piros csapat és a 3 M

Vélemény, hozzászólás?