Soltész István meghívót kapott az U18-as futsalválogatottba! Ennek apropóján kérdeztük meg Istvánt, aki a Felnőtt I. csapatunk játékosa, emellett Futsal edző a Kelen SC-nél.
43691119_1982384801853601_4879710523366572032_n
Mit éreztél, amikor megkaptad a behívót?
Elképesztően örültem, mikor megkaptam a meghívót, régóta vágytam már rá és vártam, hogy talán kapok meghívót a válogatottól.A Kelen SC teljes mértékben támogat a futsal terén, emiatt rengeteget tudtam fejlődni a futsalban, ezzel egyenesen arányosan a nagypályán is sokat fejlődtem, hisz véleményem szerint a kettő egymást kiegészítve roppant hasznos.
Több korosztályban is foglalkozol a futsalban gyerekekkel, ők mit szóltak hozzá?
A kis “tökmagok” csodálkozva hallgatták, hogy az edzőjük meghívót kapott. A nagyobbak ezt már érettebben kezelték és gratuláltak, emellett sok sikert kívántak, reményeim szerint jó példa ez a gyerekek szeme előtt és minél többen szeretnék ezt a sportágat űzni a nagypálya mellett, ameddig csak lehet.
Szerinted, hogy figyeltek fel rád?

Frank Tamással szövetségi kapitánnyal még júliusban beszéltem az Országos Szuperliga döntőjén a tornát követően, hogy szívesen meghívna a válogatottba. Majd ezek után úgy gondolom, teremben, futsal mérkőzésen is megnéztek és ezáltal figyelhettek fel rám.
Mik azok az erényeid, ami miatt bekerültél a válogatottba?

Az erényeim közé sorolnám a rúgótechnikámat illetve a labdakezelésemet.A Futsal pályán gyorsnak érzem magam és a hosszú lábaimnak köszönhetően a szerelési készségemet is az erényeim közé sorolnám.Persze azt nem tudom hogy ezek miatt kerültem-e be. Van ám gyengeségem is,saját bevallásom szerint ez pedig a Futsal teljes ismerete.Szerencsére ebben segítenek a “nagyok” és érett rutinos játékosok a Fradiban,és próbálok tőlük minél többet tanulni és ellesni mind játékosként mind edzőként.
Ezeket mennyire tudod kamatoztatni a nagypályán, az I. csapatban?

Azt gondolom, hogy ami egy játékos erénye a futsalban, az előnyére válhat a nagypályán is, ugyanez fordítva. Szerintem ennek remek példája vagyok. Ez az én esetemben az I.csapatnál a rúgótechnikában illetve a labdaérzékben mutatkozik meg.
Most nagyon jól álltok, mit szól ehhez a csapat, milyen a hangulat az öltözőben?

Remek a hangulat az öltözőben, ettől függetlenül is. A társak csakúgy, mint a gyerekek gratuláltak, illetve sok sikert kívántak az edzői stábbal együtt. Nagyon jól esett, hiszen amint meglátott valaki a Kelen pályán egyből gratulált a válogatottsághoz, ez is mutatja azt a fajta összetartást, amit már régóta tapasztalok ennél a klubnál. Ezt nagyon szépen köszönöm nekik.
Köszönjük Isti, még egyszer gratulálunk, és sok sikert kívánunk Neked a válogatottban az egész Kelen Család nevében! 
(Soltész István; szerk. G.E.A.)
Meghívó a futsal válogatottba!

Vélemény, hozzászólás?