Az elmúlt években a Kelen SC nagyon nagy fejlődésen ment keresztül, s erre építve hozott létre év végén az Önerő Program mellett egy Támogatói Programot, amelyben olyan szülőket, vállalkozókat szólított meg, akik kisebb-nagyobb összeggel tudják segíteni a Klub fejlődését, illetve hasonlóan pl. a holland klubokhoz, ahol reklámfelületet biztosítanak az érintett támogatóknak, így válhat/válik igazán közösséggé, családdá egy olyan kis klub, mint a Kelen SC. Szeretnénk bemutatni az eddig inkognitóságát őrző, korábbi támogatónkat is, aki elsőként csatlakozott ehhez a Programhoz, immár személyét felfedve szeretné felhívni mindenki figyelmét arra, hogy aki teheti, csatlakozzon, s a legkisebb összeg is mennyi segítséget nyújthat, hiszen pl. saját lányán is tapasztalja, hogy milyen örömmel tér haza egy-egy olyan pillanatkor, amikor valamit pl. ajándékba kap az Egyesülettől. Andreas van den Aker, Egyesületünk elnöke a minap írta alá Herczik Attilával a Támogatói szerződést, így Attilát kérdeztük arról, hogy miért is támogatta a programot, s milyen érzés Neki elsőként hozzátenni valamit a Klub életéhez. Természetesen Andreast is kérdeztük, hogy mi a nagy titka a Klubnak, s milyen értékeket rejt magában ez a Támogatói program, s hogyan is tovább?

 

Herczik Attila: „Néhány évvel ezelőtt a lányom a Kelen női csapatában, Könczey Zsoltéknál folytatta tovább a labdarúgást. Már akkor is felmerült, hogy jó lenne, ha a Női Szakágnak lennének támogatói, amiben szívesen segítettem, hiszen láttam és azóta is nap, mint nap látom, hogy a lányomnak mit jelent ez az Egyesület, illetve az itt dolgozó és sportoló emberek, gyerekek. A lányomon keresztül mi is egyre jobban megismertük az itt dolgozókat, illetve betekintést nyertünk az itt folyó munkába, megismertük az Egyesület által képviselt értékeket és a célokat. Nem volt kérdés számomra, hogy amikor van rá lehetőségem, támogatom az itteni munkát, akár a gyerekek fuvarozásával a meccsre, ha nincs vezetni tudó edző, vagy, ha van rá módom egyéb, akár anyagi formában is. Tulajdonképpen így kerültem be a támogatói körbe, ahol felvettem a kapcsolatot Andreassal és így még jobban képbe kerültem a hosszú távú célkitűzésekben. Telt, múlt az idő, s decemberben úgy kívántam kellemes ünnepeket Andreasnak, hogy már tudtam, hogy ezüst fokozatú támogatással szeretném segíteni a Klub tevékenységét. Nem kizárt, hogy később, ha a cégem helyzete megengedi, magasabb támogatói csomagra válthatok, illetve remélem, hogy ez a támogatás nem csak egy egyszeri alkalom lesz. A Klub által felajánlott reklámfelületet szerettem volna másnak felajánlani, és így inkognitóban maradni. Mivel ez a támogatói rendszer egy új dolog a Kelen életében, ezért az Elnök úr fontosnak tartotta, hogy az első megkötött támogatói szerződést nyilvánosságra hozzák, így ösztönözve a közösség tagjait. Azért egyeztem bele a cikk megírásába, mert fontosnak tartom, hogy egy ilyen példa értékű Egyesületet a céljaiban közös erővel is támogassuk, amiben remélem lesznek követőim. A pár év alatt, mióta kapcsolatba kerültünk a Kelennel, folyamatosan látom a fejlődést, mind az eszközökben, mind a szakmai stábnál. Jó látni azt a sok ide járó zöld, illetve kék Kelen pólós gyerekek az edzéseken, illetve a mérkőzéseken. Természetesen fontos szempont volt az is, hogy mindkét gyermekem ide jár edzésre. A lányomnak ez a Kelen közösség, a csapattársak, az edzők és a sporttársak nagyon sokat jelentenek és adnak az életében. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen kicsi, egyelőre csak női NB-s kategóriájú csapattal rendelkező egyesületnél ilyen profi munka folyik nap, mint nap.

Tényleg azt látom, hogy itt lányok, fiúk egy családként dolgoznak együtt, és nekünk szülőknek is jó részt venni egy ilyen közösségben, illetve a közösségi programokban. Remélem, hogy nagyon sok követőre tesz szert az Egyesület, hogy minél magasabbra tudjon jutni a céljai megvalósításában és így öregbíteni a Kelen családfát.

Ha a társadalmi felelősségvállalást nézzük, akkor azt gondolom, és kérem, hogy mindenki gondolja át, hogy mik a lehetőségei a támogatásra. Lehet, hogy valaki többel, valaki pedig kevesebbel tudja támogatni az Egyesületben folyó munkát, de ami a fontos, hogy azzal valakinek/valakiknek biztosan boldogság lesz a szívében. Én úgy gondolom, bár ez kicsit közhelyes, hogy a pénz önmagában nem boldogít, de az igaz, hogy egy jó eszköz arra, hogy jobbá tegyük vele az életet. Azt gondolom, hogy ez a támogatói rendszer egy jó kezdeményezés és remélem, hogy vannak hasonló gondolkodású emberek, akik szívesen támogatnak egy jó ügyet.”

Andreas van den Aker: „Nagyon ürülök, hogy  a mai napon a program első résztvevőjét tudjuk bejelenteni. Az 2019-es év célja az, hogy keressünk 25 „Attilát”, aki így gondolkodik és cselekszik. A Kelennek azért nagyon fontos, mert szeretnénk több nagyobb TAO projektet indítani és nagyon szükség van a TAO-nak az önerő részre. A jövőre nézve, amikor kevesebb TAO lesz vagy esetleg, ha nem lesz, akkor fontos, hogy más bevételi forrás tudjon lenni, a szponzorálás az egyik ilyen.  Sok pozitív jelzést kaptam vissza, és remélem, hamarosan be tudjuk jelenteni a következő támogatónkat is. Egy holland mondat: ˇAls er een schaap over de brug is volgen er meer” :).

A Kelen SC azoknak is köszöni a segítséget, akik havi rendszerességgel biztosítanak kisebb összegű támogatói hozzájárulást, ezzel is mutatva, hogy milyen fontos nekik is az, hogy gyermekük, unokájuk egy jó közösséghez tartozzon.

Kis lépés egy embernek, de Nagy lépés a Kelennek!

Vélemény, hozzászólás?