Négy napos kapustáborban vettek részt a Kelen SC hálóőrei. Ez idő alatt gyakorlati és elméleti képzést is kaptak a játékosok. A tábor egyik szervezőjét, Major Csongort kérdeztük meg arról, hogy tulajdonképpen miért is szervezték meg immár második alkalommal, hogyan sikerült, mik a tapasztalatok, illetve Felnőtt I. csapatunk kapusát, Schön Dánielt is megszólaltattuk, hogyan is élte meg segítőként ezt a néhány napot.

20258400_1800150643629194_3303720711729292562_n

Major Csongor (kapusedző)

A tavalyi tábor alapján volt arra igény, hogy idén is megrendezzük táborunkat. Az itt töltött idő hasznos volt arra, hogy nagy dózisban kapják a tömény anyagot, így sok inger érte őket és egyszerre találkoztak a kapusedzés örömeivel. A szülőknek is támogatás, hogy van lehetőség ebben a hónapban is szakemberekre bízni palántáikat, és biztonságban tudni csemetéiket a nap folyamán.

Kiemelném, amiért fontos volt ez a pár nap: azokat a hiányosságokat, amik egyénileg előfordulnak, nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni, mint év közben. A Kelen SC számára is fel tudunk fedezni kapus tehetségeket, mivel több külsős játékosunk volt, így őket is megfigyelhettük a 4 nap során.

20258273_1800150530295872_7449910026456336374_n
A tábor váza hasonló volt a tavalyihoz, a délelőtti edzések talán jobban sikerültek, mint tavaly, csoportbontásban foglalkoztunk a hálóőrökkel. Mind a négy nap alatt 5 szakember foglalkozott velük, így a kapus technika minden aspektusára tudtunk időt fordítani. Ebéd után videó elemzések voltak, ami szintén átölelte a kapuslét minden elemét. Volt idejük a délutáni megmérettetés előtt ismerkedni, és kötetlenül játszani pl. tengo, ping-pong, kosár, stb.

A délutáni edzésen csak kapusjátékok voltak, ami alapján 3 korcsoportban hirdettünk a 4. nap végén győzteseket, és értékes ajándékokat nyerhettek.

A tábor szakmailag nagyon jól sikerült, és összességében a szülők, játékosok véleménye alapján a tábor elérte a célját, és minden pillanata hasznos volt.

IMG_0445

Jövő évben azt a fejlesztést tervezzük Móra Ákos kollégámmal, hogy 2-3 napos tábort fogunk szervezni, egyik táborban a fiatalabbak és a kapus léttel most ismerkedők fognak jönni, a másikba az idősebbek és már profibb szinten lévők lesznek meghívva, ezáltal profibbá tesszük a fejlődési lehetőséget.
Az őszi, téli, tavaszi szünetekre is elképzelhető, hogy fogunk tábort szervezni.

Köszönetet mondunk Móra Àkos kapusedzővel a három segítőnek, Daninak, Orosz Ádinak és Strausz Andrisnak!

Schön Dániel (Felnőtt I. kapus, segítő)

Tavaly már segítőként részt vettem a táborban, Csongi megkeresett idén is, aminek nagyon örültem. Hozzá teszem, amikor még anno Újpesten a kapus edzésekre jártam, nagyon jól éreztem magam és vágyam volt, hogy hasonló színvonalú kapusedzéseket tartsak majdan.

FullSizeRender (7)

Az első két nap a gyakorlati rész kelléke a süni és a Bosu volt, amit a játékosok újként éltek meg, főként a kisebb kapuspalánták, mivel ezelőtt ilyennel nem találkoztak és nagyon élvezték. Azért élvezték igazán, mert mindamellett, hogy nehezen egyensúlyoztak, más gyakorlatra is kellett összpontosítani, pl. labdafogás, technikai gyakorlatok.  A másik két napban reakciós feladatokat végeztünk, nagyon élvezték, mert sok meglepetésszerű gyakorlat volt benne. Kiemelném azt a gyakorlatot, amikor a kaputól pár méterre bójákat helyeztem el, a lövés ezeken a bójákon irányt változtatott, ezt különösen szerették és rengeteget tanulhattak belőle.

FullSizeRender (10)

Kellemes csalódás volt a srácok hozzáállása és fegyelmezettsége, mindezek mellett nagyon tehetséges srácokkal dolgoztunk a táborban kivétel nélkül.

Ha még egyszer gyerek lennék, mindenképp részt vennék egy ilyen táborban. Ezek az eszközök nagyon élvezetessé teszik az amúgy is nagyon szuper környezetet, emellett a társak, programok is nagyon színessé teszik az itt eltöltött időt.

(Major Csongor, Schön Dániel, G.E.A.)

„Kesztyűsök” tábora

Vélemény, hozzászólás?