20160926_150141

Harmadik részünkben Sárréti Károlyt az elnökként eltöltött 20 évéről kérdeztük, hogyan is vált elnökké, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, illetve milyen értékeket képviselt ez új elnökség, hogy a klubot újjáélesszék.

Melyik évben lettél elnök?

20160929_110708-1A 80-as években Kelenvölgyi iskolában az akkori elnök összehívott egy taggyűlést, melyen Székely Ferencet megválasztották elnöknek, 89-ben pedig Györök Károly lett az új elnök.

Ez az elnökség nem nagyon foglalkozott a pályák, öltözők minőségével, így ezen változtatni kellett.
91-ben összehívtunk egy közgyűlést, ahol új vezetőség lett választva, itt elnökhelyettessé választottak meg, 94-ben egy közgyűlésen meg már elnöknek jelöltek, ekkortól képviselhettem hivatalosan az egyesületet.

Mielőtt elnökké választottak, nehéz időszak várt a Kelen SC-re, hiszen 91-94 között történt, hogy 92-ben végrehajtó jelent meg, Dunabank beperelte az egyesületet, mert 16 millió Ft terhelte a klubot. A végrehajtó árverést tűzött ki 2-szer is, az első alkalommal nem volt rá jelentkező, másodszor sem volt senki az árverésen, aki jelentkezett volna. Időközben a klub felvette a kapcsolatot az Önkormányzattal, Szigeti István, aki szintén a vasárnapi fiúkkal focizott, felvetette a problémánkat az Önkormányzatnál, és felajánlották, hogy egy részt megvesznek a pályánkból, viszont ezért tulajdonjogot kért, így a pálya 1/3-át az Önkormányzat a tulajdonában tartja, a használati jogot viszont az egyesületnek adta, hogy továbbra is folytathassák a labdarúgást a kelenvölgyiek.

Sárréti Károly büszkén mondta, hogy 98-99-re minden hátralékot letudott az egyesület.

4 évente van tisztújító közgyűlés, ahol a tagság 20 éven keresztül megtisztelte őt a bizalmával, és elnökké választották újra, meg újra, 2015-ig.

Mi volt az elnökség feladata?

5 tagú elnökség volt, a feladata az egyesület működtetése, és hogy biztosítsa a feltételeket a sportoláshoz.
A bevétel a bérleti díjból, és a pálya bérbeadásából, és a teniszpálya bérbeadásából származó díj volt, plusz a tagdíjból. Kezdetben, a 94-es időszakban csak BLSZ III. felnőtt csapata volt. Később kezdtük meg az utánpótlás szervezését. 97-ben nyert a csapat BLSZ II-ben , innentől I. osztályban játszottunk. A Felnőtt mellett Öregfiúk is játszottak, az Old Boy’s indulásakor a Kelen SC is részt vett a bajnokságban, amit meg is nyertek a fiúk.  Az öregfiúk 97-98-as bajnokságban kerültek fel.

Volt e valami különleges élményetek?

Bármilyen korosztályban bajnokságot nyerni nehéz. Most megéljük azt, hogy szinte minden évben van valamelyik korosztályban bajnok csapatunk. Megélhettem azt is, hogy az unokám bajnok lett a korosztályával, és jó érzés az ország bármely pontján találkozni olyan gyermekekkel, akik büszkén viselik a kelenes mezt, és jó érzés az is, hogy Nagy Ádám, és Csernik Kornél is, akik kelenesek voltak, ma már futballistákká váltak 🙂 

Akik segítettek, soha senki nem az egyéni érdekeket nézték, hanem az egyesület érdekeit szem előtt tartva segítetté a munkát. Erre nagyon büszkék vagyunk, és úgy gondolom fejlődni és előre menni így lehet.

Van-e valami, amire azt mondod, hogy igazán büszke vagy?

Egy alig működő egyesületből egy működő egyesületet sikerült felépíteni, közel 600 utánpótlás korú gyermek fejlődik hétről-hétre. Stabil hátteret sikerült létrehozni. Mindeközben a létesítmény folyamatosan fejlődik. Jó a közösség, jók a feltételek, amiatt szeretnek itt lenni a srácok.  Jó a szellemiség, családias a légkör.
Sikerült a megfelelő létszámú edzői hátteret is biztosítani.
A kerületben egyediek vagyunk.

20160926_150221

IV. részünkben arról fogunk mesélni milyen legendás játékosok fordultak meg nálunk, szó lesz Titkos Pálról, Dóczi Istvánról. Nemrég a vasárnapi fiúk meséltek mindezekről, és elevenítették fel a korábbi élményeiket egy vasárnapi foci után.

– Bizony, volt időszak, amikor 2000 ember szurkolt ezen a pályán, és harsogott a HAJRÁ VÖLGY! –

Kelen Történelem III. rész

Vélemény, hozzászólás?