Néhány UP korosztály már megkezdte edzését, így pár játékost sikerült megszólaltatnunk, akik bátran merték elmondani véleményüket a felkészülési időszakról.

Griffiths Róbert (U13 Z)

Griffiths RóbertLassan 3 éve járok a Kelenbe, az idei felkészülésünket július közepén kezdtük kb. három hete. A felkészülési időszakban most kicsit túl meleg van, elég fáradtak vagyunk, de bírjuk így is. Edzőmeccsünk még nem volt, várom már nagyon, hogy legyen, mert az egy jó felkészülés a bajnokságra. ¾ pályás bajnokságban fogunk játszani, tavaly még 8+1-ben mérkőztünk meg.  Szerintem sokat javultunk tavaly óta. Nehéz lesz a bajnokság, de ha csapatként állunk össze, akkor jó eredményt tudunk majd elérni. Amit ki lehet nálunk emelni, hogy jóban és összhangban vagyunk egymással, ez egy jó csapatnak az ismérve.
Nagyon összhangban van a játékunk egymással. Új csapattársunk most nincs, év végén érkezett egy játékos, őt egyből befogadtuk. Hátsó védő és középpályás vagyok, a legfőbb erényem, hogy jól használom az eszem és jó passzokat tudok adni.  Nagy előnyünk, hogy gyorsan fejlődünk, amely napról napra látható is. Jövő évi célunk, hogy tovább fejlődjünk.

Gurzó Barnabás U14 Z

Gurzó BarnabásNegyedik éve járok a Kelenbe, jelenleg éppen edzőtáborozunk. Hajtós, nincs megállás, jó a társaság. Örülök annak, hogy egyre többen vannak edzésen, és szinte mindenki mindenkinek barátja. Jöttek új játékosok néhányan, akiket könnyen befogadtuk, mert nagyon ügyesek, jófejek. Számomra azért fontos, hogy itt legyünk edzéseken, mert így tudunk csapatként játszani, és így tudunk fejlődni minél többet. A felkészülési meccsek azért jók, mert ha hibák vannak, akkor ki lehet javítani minél hamarabb. Nagypályán most bal szélső védő vagyok, tavaly bal illetve jobb szélső voltam. Nekem minden poszt tetszik, csak a 6-os poszt nem, mert kicsi vagyok J. Előnyöm, hogy harcos vagyok a pályán. A legjobb abban vagyok, hogy nagyon tudok küzdeni, és hogy segítem a csapatot, biztatom a társakat, ha hibázás van, akkor igyekszem építő jelleggel segíteni, mert akkor sokkal jobban fog teljesíteni. Eddig én voltam a csapatkapitány, hamarosan az idei évben is választunk. Egy csapatkapitány attól jó, hogy technikás, lásson a pályán, ne ordítsa le a fejét a másiknak, merjen küzdeni a pályán, mindenkivel jóban legyen, és a legfontosabb, hogy hallgassanak rá, hiszen az edzőknek ő a „bal” keze. Szeretném, ha jönnének sokan a csapatba J „Azért gyertek a csapatba, mert kedvesek az edzők, humorosak, jó edzések vannak, és nagyon hangulatosak is! „

 

Fábián Bence (U15 Z)

Fábián Bence3 éve edzek a csapattal, július 18-án kezdtük meg a felkészülést, amit már nagyon vártam, mert nyáron kevésbé fociztam, és hiányzott. Mindig úgy alakítom a nyarat, hogy a felkészülésen itt tudjak lenni. 3 edzésünk van egy héten, de volt 5 is. Általában minden edzésen itt vagyok, 1-2 edzésről hiányzom néha. Az első edzés volt a legnehezebb, aztán egyre könnyebb volt edzeni, most már egészen jól megy, a csapat is szokik össze.  1-2 új játékos érkezett nyáron, hamar befogadtuk őket, volt, akit ismertünk is. Csapatunk erőssége, hogy a védekezés nagyon jól működik nálunk. Tavaly óta irányító poszton játszok, ami nagyon tetszik, mert itt sokat van nálam a labda, több jó passzt tudok adni, tudom forgatni a játékot, ezáltal sokat tudok fejlődni. A Reál Madridot szeretem a legjobban 🙂

Még kicsit fárasztó az edzés a nagy meleg miatt, a szezon kezdésnél sokkal könnyebb lesz az időjárás miatt is pályára lépni. Edzőtáborban vagyunk épp, szerintem jól el fogunk fáradni, szuper lesz, hogy sok edzésünk lesz, mert jobban tudunk fejlődni. Az edzőinkkel meg vagyunk elégedve, Imi mellett Dávid segít, főleg a bemelegítéseket tartja, nagyon tetszik nekünk. A táborban erősebbek ellen játszunk edzőmérkőzést, ettől jobban tudunk fejlődni. Ha kudarcélmény ér bennünket, akkor próbálom a többieket is buzdítani arra, hogy egy vereségből tanulni kell, továbblépni, hiszen az már a múlt. Pozitív személyiség vagyok, igyekszem jó irányba terelgetni a csapatot.

Kertész Ákos (U17)

Kertesz akosEz lesz a 7. év, hogy itt focizom. Nagyon jó a társaság.  Nagyon elkötelezett vagyok, és a maximumot akarom mindig kihozni. Liverpool a kedvenc csapatom, itthon a Fradi. Közép-középpályás vagyok, nem tudok mást elképzelni. Itt mindent lehet csinálni. Középpályán olyan elemek vannak, ahol multifunkcionálisnak lehet lenni, így mindenben tudok felelősséget vállalni. Az alapozást július közepén kezdtük, első két héten heti 2 edzés volt, meleg volt nagyon, de visszarázódtunk, erőnlétben is jobbak lettünk, most pedig a technikai dolgok kerülnek előtérbe. Edzőmérkőzésünk lesz következő héten, illetve utána is. Szeretnénk elsősorban „kifutni magunkat”, így erőnlétileg tudunk fejlődni, legalább egy döntetlen kihozni, és hogy mindenképp lőjünk gólt. Ez önbizalmat adna a csapatnak. Új játékosaink úgy vannak, hogy 2 korosztály van egybe, így jöttek mások is. Legtöbbjükkel korábban már játszottunk együtt, evvel semmi gond nincs, és könnyen ismerkedik mindenki. Klikkesedés nincs. Mivel ismerjük a bajnokságot, így szeretnénk egy legalább 4. helyet elérni, személy szerint én a dobogóra szeretnék felállni.  Hallgatnak rám a többiek, igyekszem példát mutatni hozzáállásommal a többieknek. Ha egyszer váltanom kellene, nagyon nehéz lenne, mert boldog vagyok amiatt is, hogy csapatkapitány lehetek. 15-16 évesen már kacsintgatnak az „első szerelmek”, volt már többször, hogy meccsre kijöttek barátnők, ez egy plusz lökést is tud adni, viszont néha az edzéslátogatottság rovására megy, hogy találkozni „kell” velük (név nélküli komment).  Edzésen kívül is össze szoktunk járni, meccseket közösen nézünk, de általában kisebb csoportokban alakítjuk ki programjainkat.  Nagyon fontos szerepet játszott a felkészülésben a kondiparkunk, Pánya Józsi vezénylésével. Annak nagyon örülnék, ha a center pályán is tudnánk edzeni heti egyszer, mert annyira szuper lett a pálya, és hozzá kellene szoknunk a bajnokikra is.

(szerk.: G.E.A.)

“Játékos szemmel” 1. rész

Vélemény, hozzászólás?