Elsők között

Csabai Tamás az első volt, akit Harmati Tamás a Kelen SC-hez igazolt, aki meghatározó tagja, sőt csapatkapitánya is lett a csapatnak. Tominak úgy hozta az élet, hogy az NBIII-as kötelezettségeket már nem tudja már vállalni, de a futball közelében fog ezután is maradni. Tomit és vezetőedzőjét is kérdeztük arról, hogy most milyen érzések kavarognak bennük?

Csabai Tamás: 2 évvel ezelőtt keresett meg Harmati Tamás, hogy szeretné, hogy ide jöjjek a Kelenbe. Budafokról jöttem át, ahol azt mondták, hogy nem biztos, hogy jó döntés lesz ez, mert a Kelen annyira nem sikeres csapat, még sosem sikerült nekik… Ismertem a Harmati Tomit, és bíztam benne, hogy sikerre fogjuk vinni a csapatot együtt. Egy újjáépülő csapat volt első évben, ahol a bennmaradás volt a célunk, ezt egy remek tavasszal koronáztuk meg, túlteljesítettük már tavaly az elvárásokat. Második évben tovább vittük a tavaszi jó szezont, amely kitartott a bajnokság végéig. A hosszú távú cél az volt, hogy az első évben maradjunk bent a BLSZI-ben, a másodikban váljunk egy erős középcsapattá, hogy aztán a 3. évben megpróbáljunk a feljutásért versenyezni. Az, hogy ezt 2 év alatt sikerült megvalósítani, elég nagy élmény volt számomra. Külön siker, hogy az NBIII-at is kivívtuk, nagy élmény volt, hogy ennyi Kelenes szurkoló kijött, és biztatott minket, ez nagyon sok erőt adott nekünk, és hittünk abban, hogy eljuthatunk NBIII-ba.

A következő szezont családi elfoglaltságok miatt már nem tudom vállalni NBIII-ban, de a futballt nem hagyom abba, egy olyan klubhoz fogok csatlakozni, amelyben öcsém is játszik, így megvalósíthatom az ő álmát is, hogy egy klubban futballozzunk.

Köszönöm a Kelennek, hogy ezt a sikert átélhettem, nagyon nagy élmény volt minden pillanat. Örültem, hogy a kicsikkel is foglalkozhattam, remélem Nekik is át tudtam adni valamit, és biztos vagyok abban, hogy akárhova is kerülök az életben, fogom tudni hasznosítani az itt tanultakat. Ovisoknak üzenem, hogy csak így tovább, folytassátok a focit, és soha ne hagyjátok abba. Ez a játék egy nagy öröm! Köszönöm a csapattársaimnak is ezt a nagyszerű évet, nélkülük nem válhatott volna valóra, tényleg igazi csapatként értük el.

Harmati Tamás: Csabai Tomi volt az első igazolásom, amikor idejöttem a Klubhoz. Ismertem Őt régebbről és egy új, formálódó csapatban mindenképpen szerettem volna számítani a tudására, karakterére és a tapasztalatára, amivel segítheti a fiatalabb játékosokat. Csapatkapitányként mindenben számíthattam rá, nagyon büszke vagyok rá. Az utóbbi időben már kevesebbet tudott járni edzésre, de az utolsó nagy mérkőzésekre mindent beleadott és kiváló teljesítménnyel, nagyban hozzájárult, hogy szintet tudtunk lépni. Ez így egy igazán kerek és sikeres történet volt, sajnálom, hogy már nem tud velünk tartani, a döntését tiszteletben tartjuk és nagyon sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. Bármikor szívesen látott vendég lesz a Kelen pályán.

Elsők között

Vélemény, hozzászólás?