A mai napon megkezdte a Felnőtt I-es csapatunk a felkészülést az új, NBIII-as idényre. Harmati Tamás vezetőedzőt kérdeztük az első edzést követően.

Milyen érzés volt újra edzést vezényelni a srácoknak, milyen volt a hangulat?

A mai nap után bátran mondhatom, hogy már tényleg mindenki, legyen az játékos vagy edző nagyon izgatottan várta az első napot. Edzés közben az volt az érzésem, hogy mintha nem is lett volna szünet, mindent ott folytattunk, ahol abbahagytunk.

Ez azért is lehetett, mert nem igazán volt sok pihenő a nyáron az elhúzódó osztályozó mérkőzések miatt. Ez nem volt probléma a játékosoknak vagy akár a stábnak?

Egész évben azért dolgoztunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani a bajnokságban, és tudtuk, hogy azt követően osztályozó mérkőzés vár ránk és amennyiben azt az akadályt is sikeresen vesszük, akkor nem sok idő marad az ünneplésre és a pihenésre. Úgyhogy a válasz egyértelmű nem, nem volt probléma senki számára a korai kezdés.

Ha már az előző idény, akkor azért az tényleg nem volt semmi teljesítmény, beszédtéma volt ez még az öltözőben?

Szerencsére nem. Az nagyon szép dolog volt, amit tavaly elértünk, Budapest Kupa, Bajnokság és a végén a feljutás, de ennek már vége és csak a következő kihívásra kell figyelnünk. Az pedig az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az új bajnokságra.

Mik lesznek a felkészülés legfontosabb céljai?

Az egyik legfontosabb a kiválasztás, meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik segíteni tudják a csapatot a pályán és azon kívül is az új idényben. Ez azért nagyon fontos, mert az a fajta szellemiség, a munkához való hozzáállás és egység nem sérülhet. Jó jel, hogy a csapatból kevés távozó lesz, így folytatni tudjuk azt az utat, amit anno elkezdtünk.

Akkor vannak már biztos távozók?

Igen, több játékos is próbajátékon vesz részt NBII-es csapatnál, erre nagyon büszkék vagyunk, nekik a helyzetük a közeljövőben eldől. Vannak olyanok, akik a következő szintet már nem tudják vállalni egyéb okok miatt, ilyen pl.: Csabai Tamás, aki nagyon sokat tett a csapatért, de ide sorolható még Moldován Lucifer és Marosi Krisztofer is. Azonban az utóbbi két játékos esetében a II-es csapatunkban való szereplésre van még esély.

Elég sokan voltak az első edzésen, hogy bírták?

Az első edzésen közel negyvenen voltunk, ennek ellenére minden nagyon jól működött, több edzővel, több csoportban dolgoztunk, így mindenki tartalmas és hasznos edzést tudhat maga mögött. Ráadásul az edzést fel is vettük, így azt még tovább tudjuk elemezni, hogy a játékosok kiválasztásánál tényleg a legjobb döntéseket tudjuk meghozni.

Van esetleg már biztos érkező is?

Igen, és hamarosan be is jelentjük….

Már alig várjuk!

Hajrá Kelen SC!

 

Elkezdődött

Vélemény, hozzászólás?