Általános iskolás koromban fociztam iskolánk lány csapatában, mely azóta is kedves emlék számomra. A középiskola elvégzése után mindvégig biztos voltam abban, hogy valamilyen módon az embereknek szeretnék segíteni. 2014-ben elkezdtem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a dietetika szakirányt. Már az egyetem első évében körvonalazódott számomra az, hogy a szakmám melyik részterületei érdekelnek igazán. Az egyik ilyen irányvonal, a prevenció és a helyes táplálkozás oktatása volt, a másik pedig a sporttáplálkozás. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a diploma megszerzése óta a hivatásom fő részeit ezek adják. Főállásban a Semmelweis Egyetem Innovációs Igazgatóságán dolgozom ügyvivő szakértőként, ahol egy pályázat középiskolai programjait csinálom, ennek nagy részét diákok számára létrehozott prevenciós foglalkozások lebonyolítása tölti ki. Mivel nagyon szeretek írni, szabadidőmben a Marie Claire online oldalára írok dietetikai témájú cikkeket.

2019 ősze óta a Kelen SC teamjének dietetikus tagja lehetek. Hála Horváth Eszternek és a Kelen SC teljes stábjának a sporttáplálkozás mind elméleti, mind gyakorlati megvalósításában szabad kezet kaptam. Mint minden új vállalás esetében, itt is az erős alapok megteremtése az elsődleges cél, amire aztán fokozatosan tudunk építkezni. Hogy is néz ki mindez a gyakorlatban? Interaktív, csoportos foglalkozások keretén belül, minden alap-, és sporttáplálkozással kapcsolatos ismeretet megszerezhetnek a csapattagok. Továbbá lehetőség van egyéni konzultációkra, ahol a sportoló számára személyre szabottan állítom össze a táplálkozást, melynek utánkövetése is nagyon fontos, így a kontroll konzultációk része a tapasztalatok megbeszélése, az étrend igény szerinti korrekciója, és a folyamatos segítségnyújtás biztosítása. A klubnál a sportolók testösszetételére vonatkozó paramétereket is figyelemmel kísérjük.

Úgy gondolom, azért is szerencsés vagyok, mert sosem unalmas az, amivel foglalkozok, folyamatos fejlődésnek élem meg. Számos kreatív helyzetet kell megoldanom, legyen az akár az új csoportfoglalkozásra vitt interaktív, játékos oktatási módszer megálmodása, vagy akár az, hogy összeállítok egy személyre szabott étrendet, az illető minden igényét figyelembe véve.

Hiszem, hogy a szakmai tudás mellett, fontos a kialakított kölcsönös bizalom, és a hatékony kommunikáció, melyeken keresztül könnyebben elérhető a közös cél.