Mihályi-Markó Noémi vagyok, pszichológus, sport szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt és egy majdnem kétéves kislány anyukája.  Pszichológus alapdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem, a mesterképzést a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem. A pszichológián belül mindig is a sportpszichológia területe érdekelt, ezért az egyetem után rögtön beiratkoztam a Testnevelési Egyetemre ahol sportpszichológusként végeztem. Kiskorom óta szívesen sportolok, régebben úsztam, atletizáltam, de tagja voltam a gimnáziumi kosárlabda csapatnak, valamint a kajak kenut is kipróbáltam. Manapság leginkább a szabadban szoktam futni, és persze aktívan szurkolni a magyar sikereknek.

Kislányom születése előtt, főállásban a II. kerületben dolgoztam óvodapszichológusként, ahol feladataim közt szerepelt a pedagógusokkal, szülőkkel folytatott konzultáció, nevelési tanácsadás, az iskolaérettségi vizsgálatokat megelőző szűrések.

Mellékállásban szupervízió mellett már a képzés alatt elkezdem sportolókkal foglalkozni, leginkább egyéni esetvezetés szintjén. Ez azóta is tart, több különböző sportágat folytató fiatallal volt lehetőségem dolgozni, akik közt voltak egyéni sportolók valamint csapatsportot űzők is. /Pl. triatlonista, karatés, röplabdás, vízilabda, boksz, birkózás/ Munkám során leginkább serdülőkkel és fiatal felnőttekkel dolgoztam, amit azért is tartok nagyon fontosnak, hiszen jó érzés, hogy egyre több fiatal sportoló kér segítséget pszichológustól. Éppen ezért a munkámban nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a hozzám fordulók minél pontosabb képet kapjanak arról, hogy miként is működik a sportpszichológussal folyó konzultáció, illetve, hogy ledöntsük olyan  tabukat, hogy ”nem vagyok őrült minek menjek pszichológushoz”, vagy hogy „nekem vannak barátaim akikkel meg tudom beszélni a dolgokat, nem fogok egy idegennek kitárulkozni.”

A Kelennél csoportos foglalkozásokra is sor kerül, az egyéni alkalmak mellett.

Nagyon örültem a Kelennél felmerülő lehetőségnek, és szimpatikusnak találtam, hogy az egyesület igyekszik mindenben támogatni a játékosait. Igyekszem ebben aktívan részt venni, azonban úgy gondolom, hogy itt is fontos az, hogy mind a játékosoknak, mind az edzőknek közelebb hozzam a sportpszichológus személyét, megismertessem velük a módszereket, illetve betekintést nyerjenek abba, hogy miként lehet egyénileg és csapat szinten, valamint edzőként sportpszichológussal dolgozni.

Jelenleg mind a női mind a fiú csapattal dolgozom csapat szinten Németh Nóra kolléganőmmel. Ezeknek az alkalmaknak az elsődleges célja a csapatépítés, az új játékosok integrálása a csapatba. Azonban igyekszünk az alkalmakat egy-egy tematika köré felépíteni, melyek alapján szintén közelebb kerülhetnek a játékosok a sportpszichológia különböző témáihoz, mint pl. célállítás, kommunikáció, csapatdöntés.

A csapatfoglalkozások mellett lehetőség van egyéni konzultációk keretén belül is találkozni velem a játékosoknak. Itt kereshetnek magánjellegű kérdésekkel, hiszen tudjuk, hogy minden, ami az adott játékos magánéletében történik, hatással van a sportbeli teljesítményére. Illetve kereshetnek olyan tipikus nehézségekkel, kérdésekkel, melyekre a sportpszichológia eszköztárából tudunk hozni módszereket. Ilyen lehet pl. hogy nem tud meccsen koncentrálni, vagy nem tudja kihozni magából a maximumot.

A pályán keddenként tartok konzultációt, melyre a noemimarko@gmail.com e-mail címen tudnak jelentkezni a játékosok!