Az erőnléti edzés minden foglalkozásba be van építve.

Major Csongor vagyok, jelenleg erőnléti- és kapusedző a Kelen SC-ben! Emellett egy csodás másfél éves gyerkőc apukája és egy fantasztikus nő férje. Felsőoktatási tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem Gyógytestnevelő Szakán  végeztem, illetve emellett másod diplomaként szereztem egy Labdarúgó Edzői Diplomát. Kiegészítésként testépítés-fitnesz sportedzői és az MLSZ erőnléti edzői tanfolyamok váltak tudás szomjom „áldozatává”. A munkáim közben folyamatosan képzem magam, több R-med Akadémia által szervezett tanfolyamon is részt vettem!

Sportolói pályafutásomat kapusként a Videotonban kezdtem 12 évesen, és onnan igazoltam sok szép év után a TF BLSZ 1-es csapatába. Innen 4 év után igazoltam a fejér megyei 1. osztályú Pákozdhoz, majd Agárdon is védtem 2 szezont. A pest megyei Budajenő csapatában is szerepeltem 2 évet, ott az ifi csapat irányítását is átvettem egy félszezonra. Mióta a Kelen SC edzőjének vallhatom magamat, aktívan sokáig nem futballoztam, majd a kényszer szülte helyzetben Harmati Tamás kérésére aktivizáltam magam, és újra védtem a BLSZ 1-ben!

A felnőtt I. csapatot a mérkőzéseken is segítem.
Az FMS tesztet együtt végezzük az egészségügyi stáb tagjaival.

Edzőként a kapusokkal foglalkoztam először a Hegyvidék majd a Vasas utánpótlás csapatainál, majdnem 4 éven keresztül. Ezután Budajenőn keresztül kerültem edzőként a Kelen SC-hez. Itt voltam az U11-es csapat edzője két éven keresztül, kapusedző, és végül erőnléti edzőként is kamatoztatom a tudásomat. Talán a kapusok mellett az erőnléti edzősködés áll hozzám a legközelebb! A történethez hozzátartozik, hogy testnevelő tanárként kezdtem sportszakemberi pályafutásomat egészen 7 évig tanítottam az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolájában!

Jelenleg rengeteg csapat kapusai, illetve játékosai tartoznak hozzám erőnléti szempontból, illetve a rehabilitáció legvégső állomásán, a csapatba majdnem visszatérő játékosokkal találkozom és segítem a reintegrációjukat a pályára!