P1060180
A Kelen SC jelenlegi szakmai koordinátorával, Öhler Lászlóval készítettünk interjút. Tevékenységéről, feladatairól, tapasztalatairól, észrevételeiről kérdeztük.

 

 

 

– Hogyan kerültél kapcsolatba a Kelen SC-vel
Kelenvölgyben születtem, 11 évesen itt kezdtem el focizni (akkor még Április 4.Vasas nevű egyesületben) és kisebb kitérőket téve 26 évvel később mint a Kelen SC játékosa hagytam abba. Majd rögtön edző lettem, 8 évig voltam az első csapat mellett, valamint 16 évig voltam az elnökség tagja. Az idei évben megüresedett az utánpótlás koordinátor pozíciója (Csernik Kornél szerepváltásával), az elnökség megtisztelő felkérése révén kerültem ebbe a munkakörbe.

– Szakmai koordinátorként milyen feladataid vannak, mi a pontos tevékenységi köröd?
A szakmai munka színvonalának javítása, valamint a képzési rendszer irányítása. Kapcsolattartás a korosztályoknál dolgozó edzők és a vezetőség között.

– Miben tudod segíteni a Klub munkáját? Gyakorlatban ez hogy valósul meg?
Az edzések, mérkőzések figyelemmel kísérése alapján, a szakmai vélemény kialakítása után az edzőkkel közösen elemezve, az egyesület irányelveit figyelembe véve megbeszéljük a tapasztalatokat a jó dolgok megerősítése és az esetleges hibák kiküszöbölése céljából. A szakmai kérdéseken túl feladatom még az esetleges technika problémák elnökség felé való továbbítása, ismertetése.

– Milyen tapasztalataid vannak az eddig itt eltöltött idő alatt?
Remek közösségbe kerültem. Mondhatjuk, hogy az egykoron elkezdett tevékenység egy szakágiból 4 szakágivá bővült, hiszen ma már nemcsak a férfi nagypályás labdarúgás van, de női ágon is közel 60 fővel vagyunk jelen, emellett a futsal illetve a strandlabdarúgás is teret kapott a klub életében. Ez a fajta fejlődés hatalmas előrelépést jelent és színesíti az egyesület programját.

– Melyek azok a tényezők, amelyek jól működnek és nem igényelnek változtatást?
A feltételek megfeleltek az elvárt feladatok teljesítéséhez. Az edzők lelkiismeretes munkája, felkészültsége teljes megelégedettséggel töltött el. A különböző szakmai programok, tehetséggondozás, erőnléti képzés, koordináció fejlesztés, magas szakmai követelményeknek is megfelelnek. Az egyesületnél tevékenykedő csapatok, játékosok egyesület iránti elkötelezettsége, a mérkőzéseken, edzéseken mutatott fegyelmezett munkavégzésük szintén jó pedagógiai és szakmai irányításra utal.

– Hogy látod, mi az, amiben fejlődnie kellene a Klubnak?
Az egyre növekvő létszám miatt, – ami természetesen nagyszerű mutatója az egyesület fejlődésének – területgondok adódnak, így nem jut mindenkinek megfelelő méretű pálya a még igényesebb munkavégzéshez.
Soron következő feladatnak tekintem a korosztályok létszámának és a velük dolgozó edzők helyes arányának a kialakítását.

– Mi az, amit a jövőre nézve reálisnak tartasz a Klub életében? Hová tudna fejlődni a klub a segítségeddel?
Nagyon fontos célnak gondolom, hogy a két felnőtt csapat ez évi sikeres szereplésével létrejöhet egy olyan helyzet, ami minőségi lehetőséget nyújt a kiöregedő korosztályok egyesületünkben való további szerepléséhez. Ha most véletlenül nem sikerülne, törekedni kell arra, hogy ez minél előbb létrejöjjön.
Szeretném, hogy a női szakág három korosztályosra bővülne, ezzel biztosított lenne a folyamat hosszútávra.
A megkezdett szakmai programok – kapus, erőnléti, illetve koordinációs edzések, a tehetség gondozás, a rehabilitáció – biztosításával a játékosok fejlődésének garantálása a cél.
A fentiek megvalósulásával egy elismert és bízom benne, hogy sikeres Egyesület lehetünk a magyarországi futball térképén.

(Öhler László, szakmai koordinátor)

Bemutatkozunk: Öhler László az új szakmai koordinátor

Vélemény, hozzászólás?