Krajnc Balázs, most már minden szinten Kelenesnek mondhatja magát, ezzel kapcsolatban kérdeztük.

 

Idén télen kerültél a Kelen SC kötelékébe, mint játékos, úgy tudjuk, hogy Te jelentkeztél be, honnan jött az ötlet?

Az ötlet onnan jött, hogy az utóbbi pár évben már megyei szinten játszottam, de még szerepelt az a céljaim között, hogy NB-s szinten tudjak ismét futballozni. Mivel frekventáció szempontjából is közel volt hozzám a Kelen, ezért kerestem fel Harmati Tamást, aki szívesen fogadott csapatában.

A célod az volt, hogy játékosként még egyszer valami nagy sikerben, élményben legyen részed, ez elég jól sikerült, nem?

Igen, mivel tényleg sikeres volt a tavalyi évünk a Budapest Kupa és a bajnokság megnyerésével, emellett a feljutással, de a lányokat is kiemelném, mert hasonlóan eredményes évet produkáltak.

Ebben a félévben volt valamilyen rálátásod a Kelen SC-ben működő képzésre, utánpótlásra?

Kimondottan rálátásom nem volt, mivel Budaörsön töltöttem az elmúlt 2, 5 évet edzőként, gyakorlatilag csak annyi, hogy a Kelen SC hasonló korosztályával játszottuk a legtöbb mérkőzést egymás ellen, így ennek a korosztálynak láttam a fejlődését, hátterét.

Mit szóltál a felkérésre, hogy most már minden energiádat a klubra irányítsad, mint utánpótlás edző és mint játékos?

Örültem a felkérésnek, mivel célom volt, hogy mihamarabb főállású utánpótlás edzővé váljak és erre itt lehetőséget kaptam. Nagyon várom már, hogy a bajnokság keretein belül kezdjem el a gyerekekkel a versenyeztetést.

Köztudott, hogy a Kelen SC-ben komoly képzési terv alapján dolgoznak az edzők, ezzel mennyire tudsz azonosulni?

Teljes mértékben, hiszen ha kicsit globálisan gondolkodunk Magyarországon, akkor minden utánpótlás képzésben résztvevőknek klubszinten 100%-os ráfordítás kell biztosítani, ez csak komoly tervezéssel működik. Ebben Harmati Tamásnak nagy szerepe van, hogy itt a Kelen SC-nél ilyen szakmai munka folyik.

Az új csapatod, ami nem is volt teljesen ismeretlen számodra, már elkezdte az edzéseket, milyenek az első benyomások?

Jók a benyomások, annyit fontos hozzátenni, hogy még a nyári nyaralások végett nem tudunk a teljes kerettel edzeni ezen a héten, ezért várom már a jövő hetet nagyon, hogy a teljes létszámmal tudjunk dolgozni, és mindenkivel tudjak találkozni.

Mik azok a dolgok, amiket leginkább szeretnél átadni a gyerekeknek?

A legfontosabb, hogy ez egy fantasztikus játék, nem véletlenül játszok a mai napig én is, tehát ezt csak élvezettel és szenvedéllyel lehet jól játszani. Erre van egy jó kis idézetem, amit szeretnék átadni:

„A labdarúgás egy művészet, és azon múlik, milyen művész vagy, hogy hogy tudsz bánni a labdával.” (Varga Zoltán).

 

Sok sikert kívánunk Neked, most már edzőként is!

 

Bemutatjuk Krajnc Balázst

Vélemény, hozzászólás?